Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 78
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JEDRENJE SP 49er

Kostov i Cupać u srebrnoj skupini

Pavle Kostov, Petar Cupać
Božo Vukičević
07.01.2010.
u 09:47

Pavle Kostov i Petar Cupać nastavit će natjecanje na Svjetskom prvenstvu 49er-a u srebrnoj skupini i nadmetat će se za poredak od 26. do 62. mjesta. Nakon osam jedrenja zauzimaju 42. mjesto, pet su pozicija bolji nego prethodnog dana.

U srijedu se na Bahamima jedrilo po 15-ak čvorova vjetra, dakle nešto umjerenijem vjetru nego prošla dva dana. U zadnja tri plova kvalifikacija Kostov i Cupać su bili 15., 14. i 10.

- Današnji su ulazi bili solidni, ali mi smo prva dva dana nizom pehova nakupili bodova i ovi plasmani nisu bili dovoljni da bi nas doveli do zlatne skupine. Ništa, sad je cilj iskoristiti posljednja tri dana prvenstva što bolje i doći do vrha srebrne skupine - rekao je Petar Cupać.

U četvrtak počinje finalna serija. U finalu se jedri još osam plovova. U vrhu poretka prilično je gužva. Favoriti su se poslagali jedan do drugoga i bit će zasigurno vrlo zanimljiva borba za odličja. Nakon tri dana natjecanja broj jedan preuzeli su Španjolci Martinez i Fernandez. Samo dva boda zaostaju Talijani Sibello i Sibello, a svega jedan bod više imaju Britanci Morrison i Rhodes na trećem mjestu. Vrlo su blizu i Britanci Pink i Peacock, te Australci Outteridge i Jensen.

Još jedan dobar dan jedrenja pokazali su Domagoj Fižulić i Leon Ostrez na Svjetskom prvenstvu 29er-a. 29er-i su u srijedu odjedrili četiri jedrenja, Fižulić i Ostrez nakon ukupno devet plovova zauzimaju 15. mjesto.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije