Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 162
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VELIK UDARAC

Korona poharala hrvatski klub, zbog zaraze ostali bez Lige prvaka i izgubili novac

23.09.2020.
u 13:07

– Izgubili smo jako mnogo novca kao domaćini turnira. Naime, sve troškove sudaca i delegata moramo sami snositi, a to nije malo novca

Odbojkaši i odbojkašice Mladosti imali su velikih ambicija ove sezone u Ligi prvaka, odnosno Ligi prvakinja. Mladostaši su čak dobili domaćinstvo prvog turnira prvog kola te su trebali ugostiti mađarskog albanskog prvaka, dok su Mladostašice za suparnice dobile slovenski Kamnik. I sve je bilo spremno za odbojkaški tjedan u Zagrebu, no onda se preko noći sve promijenilo. Prvo su dva igrača Mladosti bila pozitivna na koronavirus, a onda i nekoliko igračica Mladosti.

– Nažalost, ništa od nastupa u Ligi prvaka i prvakinja. Za razliku od nekih drugih sportova, poput nogometa ili rukometa, svi naši zdravi igrači i igračice moraju u obaveznu izolaciju u trajanju od 14 dana. U odbojci nema odgode utakmica tako da se od tri susreta naših klubova ovog tjedna u Zagrebu neće odigrati nijedan. Možda se čak neće igrati ni susret između albanskog i mađarskog prvaka zato što su Albanci zapeli na našoj granici jer nisu imali pravovaljane testove – rekao je Miro Pavlović, predsjednik kluba Mladost.

Oba zagrebačka kluba nastavit će europski put, ali u Kupu CEV-a. Naravno, ako svi do tad budu zdravi i negativni na testu.

– Izgubili smo jako puno novca kao domaćini turnira. Naime, sve troškove sudaca i delegata moramo mi snositi, a to nisu mali novci. To su avionske karte, dnevnice, hotel. I ne bi to bilo tako strašno da smo mogli igrati. Pokušat ćemo ishoditi da se ženska utakmica odgodi za neki drugi termin. Iskreno, ne znam hoće li to proći jer je kalendar CEV-a vjerojatno prenatrpan – istaknuo je Pavlović.

Darko Antunović, direktor kluba, dodao je:

– Festival odbojke koji se trebao održati u našoj dvorani ovaj tjedan, i to sve uz prijenos na TV ekranima, nećemo gledati. Ovo je velika šteta u financijskom, a pogotovo u sportskom smislu jer smo ove sezone stvarno imali dobre ekipe, a prvi put imali smo sreće i na izvlačenju Lige prvaka – zaključio je Darko Antunović.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije