Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Europska liga

Klopp protiv svojih: Bit će mi teško, jako sam emotivan

Supporters hold up a sign to express their gratitude to Borussia Dortmund coach Juergen Klopp before his team's first division Bundesliga soccer match against Werder Bremen in Dortmund, Germany May 23, 2015. REUTERS/Ina Fassbender DFL RULES TO LIMIT THE O
Reuters/PIXSELL
07.04.2016.
u 15:00

– Ne znam baš sve, ali 98% igrača Borussije poznajem – kaže Klopp, a zapravo je najveća razlika što pod vodstvom njegova nasljednika Thomasa Tuchela Borussia ima plan B, C i D u igri i teže ju je snimiti nego u Kloppovo vrijeme

Liverpool je u svojoj povijesti imao Billyja Shankleya, on je nešto kao Luka Kaliterna u Hajduku. Drugi velikan bio je Bob Paisley, koji je osvojio najviše trofeja (tri puta prvak Europe, šest puta prvak Engleske, Kup Uefe...) a na klupi kultnog engleskog kluba sjedio je 21 trener u 123-godišnjoj povijesti. U lipnju će redsi napuniti 124. rođendan, a Jürgen Klopp je 22. trener. I nakon Shenkleya i Paisleya nitko nije bio tako karizmatičan, donosi sportski tjednik Max!

Ni Dalglish, koji je legenda kluba, niti Benítez koji je 2005. stigao do najčudesnijeg trofeja, petog Liverpoolova naslova europskog nogometnog prvaka.

Emocije ne znam skrivati

A hoće li Klopp karizmu potkrijepiti rezultatima, ubrzo će odgovoriti dvije utakmice protiv Borussije Dortmund (7. i 14 travnja)! Protiv kluba u kojem je od 2008. do 2015. stvorio trenersko ime, osvojivši dva naslova prvaka Njemačke, jedan njemački kup te izgubio od Bayerna u finalu Lige prvaka. Postao je ljubimac njihove čuvene južne tribine, koja je najveća u europskom nogometu. Na tu strmu “padinu” stane 24.454 gledatelja.

– Samo ne Borussia! – molećivo je gledao u kuglice uoči ždrijeba četvrtfinala Europske lige.

Ako je netko želio vidjeti Kloppa u Dortmundu, onda su to novinari. Kloppico! Tako su nazvali taj superinteresantni ogled. Nijemac je reagirao poprilično nervozno kad su ga njemački novinari ulovili u hotelu Hilton Ageas Bowl uoči gostovanja u Southamptonu. U najkraćem mogućem vremenu na adresu dortmundskog kluba stiglo je 100.000 zahtjeva za ulaznicama.

– Ne znam baš sve, ali 98% igrača Borussije poznajem – kaže Klopp, a zapravo je najveća razlika što pod vodstvom njegova nasljednika Thomasa Tuchela Borussia ima plan B, C i D u igri i teže ju je snimiti nego u Kloppovo vrijeme, tvrde u Sport Bildu. Također, Tuchel je prodrmao neke igrače koji su pod Kloppom pali u krizu poput Mkhitarijana, Kagawe i Schmelzera. Kolumnist njemačkog tjednika Lothar Matthäus proglasio je Borussiju favoritom u dvoboju nakon što je s lakoćom eliminirala drugoplasiranu momčad engleskog prvenstva Tottenham. Liverpool je tek deveti.

Liverpoolov trener priznao je da mu neće biti lako u Dortmundu.

– Emocije ne znam skrivati, pa tamo sam proživio najljepše trenerske trenutke. Ali, neka znaju da im popust ne mogu dati – poručio je Klopp.

Kultna Liverpoolova himna “You’ll Never Walk Alone” pušta se i prije svake Borussijine utakmice, tako da je Klopp napamet znao sve riječi kada je stigao na Anfield. Zanimljivo, sasvim suprotno od značenja riječi himne, njemački trener zapravo obožava hodati sam. Nakon jedne od posljednjih utakmica Liverpoola pješačio je od Anfileda do kuće.

Liverpool je moj život

Koliko ta dva skorašnja suparnika mogu značiti jednom navijaču otkrio je tjednik Sport Bild. Englez Ben Hughes (26) redovito ide na utakmice oba kluba! Od kada zna za sebe veliki je navijač Liverpoola, imao je 11 godina kad je prvi put bio na Anfieldu. No, od 2013. “potajno” je zaljubljen i u Borussiju.

– Počeo sam ih pratiti na TV-u. Osvojilo me ozračje na tom stadionu.

Išao je na utakmice u London protiv Arsenala i Bayerna u finalu LP-a, a 2014. prvi put je došao na Signal Iduna Park (protiv Gladbacha 1:2).

– Ozračje je bilo neopisivo, naelektrizirano. Pjeva se 90 minuta, a runda se zavrti prije, za vrijeme i poslije utakmice. U Engleskoj, pa čak i u Liverpoolu, posljednjih godina ozračje je takvo samo na najvećim utakmicama, protiv Man. Uniteda i Chelseaja – tvrdi Hughes.

Naravno, ići će na obje utakmice, a zaključuje:

– Borussia je draga, ali Liverpool je moj život. Tako da ću naravno navijati za redse...

>>Cijelu priču čitajte u novom broju tjednika MAX.

>>Riberyja škaricama srušio braću Kovač, Borussia se provukla

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije