Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 92
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EUROLIGA

Ključne pobjede Reala i Maccabija

Maccabi Siena
AFP
04.03.2010.
u 21:36

Košarkaši Reala i Maccabija plasirali su se u četvrtfinale Eurolige iz najizjednačenije skupine F Topa 16. U ovom kolu je Maccabi pobijedio Montepaschi Sienu 97-82, a Real u gostima Efes Pilsen 77-75.

U posljednjem kolu se sastaju Real i Maccabi, te će pobjednik tog ogleda zauzeti prvo mjesto skupine. Poraženi čak ne mora strahovati za drugu poziciju jer i Real i Maccabi imaju bolje međusobne omjer od Montepaschi Siene i Efes Pilsena.

Hrvatski košarkaš Mario Kasun dugo je vremena prijetio Realu, jer je sa 13 poena (šut iz igre 6-10 uz 1-2 sa slobodnih bacanja) i 11 skokova bio najbolji pojedinac istanbulske momčadi. No, Real je cijelo vrijeme vodio, na poluvremenu sa čak 44-29, te je zasluženo izborio pobjedu na vrućem parketu.

S pet uzastopnih poena Slovenca Nachbara Efes se sekundu prije kraja približio na 76-75, ali dalje od toga nisu mogli.

Kod gostiju je 6 poena ubacio hrvatski centar Ante Tomić za 12 minuta igre, uz šut 3-5, te je upisao i jedan skok, te dvije izgubljene lopte. Sa 16 poena i 11 skokova najbolji je, pak, bio Jorge Garbajosa.

Maccabi je strašnom igrom u posljednjoj četvrtini (43-25) pobijedio Montepaschi Sienu 97-82 i tako upisao treću domaću pobjedu, ali i nadišao vlastiti poraz u Sieni (76-72).

Još početkom zadnje četvrtine je momčad iz Siene bila u egalu, ali nakon toga se razgoropadio nekadašnji igrač Cibone Alan Anderson, te odveo telavivsku momčad do uvjerljivog uspjeha. Utakmicu je Anderson završio sa 24 poena, dok je Chuck Eidson u pobjedu ugradio 16 poena, pet skokova i četiri asistencije. Važne trice je u posljednjem periodu za domaće postigao i Bluthenthal.

Kod gostiju je najbolji bio Henry Domercant sa 21 poenom.

Euroliga TOP 16, skupina F, 5. kolo:

Maccabi - Montepaschi Siena 97-82

Efes Pilsen - Real Madrid 75-77

Redoslijed: 1. Maccabi 3-2, 2. Real Madrid 3-2, 3. Efes Pilsen 2-3, 4. Montepaschi Siena 2-3

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije