Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAGLASAK

Klasne razlike koje bi Štimac još produbio

16.08.2007.
u 17:46

I Mamić i Štimac pripadaju generaciji koja je u školskim klupama morala slušati o "besklasnom društvu" i "klasnim razlikama".  Ako i nisu pratili nastavu, dosad su već naučili da u nogometu i poslu nisu "svi jednaki, a samo neki jednakiji".

Ta klasna razlika opet nas je zapljusnula u srijedu navečer. Dinamo može igrati ravnopravno s Werderom, ali to ne znači da su u istoj klasi. Prvo, Dinamo nema Weser, za hrvatske standarde svemirski brod, a za njemačke, samo simpatični, neugledni stadion. U Bremenu nisu igrane ni utakmice SP-a 2006.

Razlika u proračunu od devedesetak milijuna eura je klasa za sebe. Nadalje, Werder u subotu dočekuje Bayern, a prije uzvrata u Zagrebu igrat će u Nürnbergu. Nema odgoda, nema pomicanja termina. Ritam svake velike momčadi, srijeda - subota.

Dinamo je već pomaknuo "teško" gostovanje u Osijeku na nedjelju, a "neugodno" Međimurje doći će dan prije, u petak 24. kolovoza. I sad bi Štimac još produbio te klasne razlike, podarivši Dinamu i Sesvete, Siget, Imotski, Žrnovnicu ili neki peti "vrući teren s licencijom" za ligu 16.

Smiješno. Pogotovo što Štimac ozbiljno u ligi 16 vidi preduvjet nogometne (r)evolucije. Dovoljno je skoknuti preko Vinjana Donjih vidjeti "ekspanziju" u BiH, u ligi 16 koja se igra u Vrapčićima ili Laktašima.

Čak se i Srbija svela na "superligu" od 12 klubova. Ali Štimac ne odustaje. I ne može Dinamov glas vrijediti kao Zadrov ili Cibalijin. Dinamu treba liga 10, a pitanje Mamiću glasi: zašto je nitko iz Maksimira nije gurnuo HNS-u, kao što Štimac i Hajduk guraju svoju ligu 16?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije