Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
WRESTLEMANIA

Kečeri su opet hit, svi žele gledati skok na glavu s 15 metara

kečeri
Foto: Reuters/Pixsell
1/7
09.04.2019.
u 21:32

Wrestlemania je njihov Superbowl, njihov najveći show godine. I treba se zvati show jer, koliko god je cijenjen zbog svojih sportsko-atletskih elemenata (koji su nevjerojatni), temelji se na kreiranju priča, najčešće između junaka i zlikovaca, priča koje će vas na trenutak odvesti iz stvarnosti.

Svi ste čuli za kečere, “one likove što se tuku, ali se zapravo ne tuku”. Profesionalni hrvači, ili skraćeno nazvano pro-hrvači, u posljednjih dvadeset godina doživjeli su rapidan rast, a čelna svjetska promocija WWE ovog ponedjeljka ujutro po našem vremenu priredila je epski spektakl i zaradila milijunske iznose zbog enormne popularnosti.

Organizacija je napredovala u kvaliteti prezentacije za nekoliko razina od legendarnih dana Hulka Hogana, Andre The Gianta, Rocka i Stone Colda u 80-ima i 90-ima. Vjerojatno se neće svidjeti svima, ali ima svoju publiku.

>> Pogledajte kakvim se poslom bavi košarkaš Hermes Analitice

Nešto poput kvalitetnog i nabrijavajućeg akcijskog filma, hrvači iz WWE-a su zapravo kaskaderi koji svoja tijela žrtvuju gotovo 300 od 365 dana godišnje. Svojim pokretima upravljaju publikom koja ima nevjerojatno veliku težinu i značenje na svakoj epizodi, jer se sve događa uživo.

Nijedan od zahtjevnih salta, hvatanja u zraku, bacanja s 15 metara visokih ljestava na glavu i čega sve ne, ne može se ponoviti, sve se događa uživo pred publikom od koje se odmah dobiva povratnu informaciju.

Gledatelji su zaista moćni, određuju karijere i tijek priče, pa i mečeva svojim navijanjem i sloganima. Ta interakcija navijača i organizacije nesvakidašnja je pojava.

Junaci i zlikovci

Wrestlemania je njihov Superbowl, njihov najveći show godine. I treba se zvati show jer, koliko god je cijenjen zbog svojih sportsko-atletskih elemenata (koji su nevjerojatni), temelji se na kreiranju priča, najčešće između junaka i zlikovaca, priča koje će vas na trenutak odvesti iz stvarnosti.

Svake godine krajem ožujka ili početkom travnja ljubitelji pro-hrvanja okupljaju se u nevjerojatnom broju na najvećim američkim stadionima.

Sinoćnje izdanje, već 35. po redu, održano je na newyorškom stadionu Met Life pred više od 80 tisuća ljudi, a organizacija koju već tri desetljeća vodi Vince McMahon samo od ulaznica zaradila je nešto više od 15 milijuna dolara.

Lesnar izgubio

Kako u posljednje vrijeme sve više i više navijača, naravno zbog napretka tehnologije, zna da je WWE zapravo skriptiran te je izvedba unaprijed određena, organizacija to više ne skriva.

Stoga smo ušli u novu “reality” eru koju su na netom završenoj “najvećoj pozornici godine” predvodili bivši velikani UFC-a – Ronda Rousey i Brock Lesnar.

>> Pogledajte kako je Thompson iz ringa pjevao za Hrgovića!

Lesnar je jedna od najvećih zvijezda i gotovo je stalno bio pozicioniran kao glavni WWE prvak i zlikovac tijekom prošle dvije godine, no jučer je u odličnom toplom i sretnom završetku protiv njega slavio mladi Seth Rollins na oduševljenje prepunog stadiona.

Veliki je posao odradila i Ronda Rousey u fantastičnom main-eventu (prvom ženskom u povijesti) u kojem je slavila trenutačno najpopularnija zvijezda organizacije Becky Lynch. Čak su tijekom noći imali i grafiku mečeva na Empire State Buildingu, to isto govori za sebe. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije