Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREDLOŽITE NADIMAK

Kauboji su Balićeva ideja

26.01.2009.
u 17:35

Naše rukometaše na ovom prvenstvu iz milja često nazivaju paklenima, kaubojima, a zbog pjesme “Morska vila”, koja im je već duže neslužbena himna, i vilenjacima.

Predložite nadimak našim rukometašima, kako bi ih trebali zvati? Prijedloge šaljite e-mailom na sportal@vecernji.net

- Mogu nas zvati kako hoće, ali nikako pakleni. To nam se nikako ne sviđa i ne volimo kada nas tako nazivaju - rekao je Petar Metličić, kapetan hrvatske rukometne reprezentacije.

Odakle uopće naziv pakleni?

- Mislim da to potječe s nekog turnira na koji nas je došao gledati Dario Šimić. Ljudi su njega zvali vatreni, a nas prozvali pakleni. I tako je to ostalo do danas - rekao je Davor Dominiković, rukometni reprezentativac koji je svjetsko prvenstvo propustio zbog ozljede.

Naziv kauboji nastao je u hrvatskoj svlačionici reprezentacije.

- Mislim da se toga dosjetio Ivano. Nama je to baš simpatično jer se na parketu ponašamo baš kao na Divljem zapadu - istaknuo je Petar Metličić.

Kada su pobjedu protiv Španjolske na terenu proslavili uz pjesmu Marijana Bana “Morska vila”, premda tu pjesmu već duže pjevaju nakon svih pobjeda, postala je prava himna i zaštitni znak svih naših pobjeda na ovom prvenstvu i otuda i novi nadimak - vilenjaci.

- To je ime također simpatično, no tko zna, možda ćemo do kraja natjecanja dobiti još koje imati i neko novo ime - zaključio je Metličić.

Kada su Francuzi 1995. osvojili svjetsko zlato svi su se ošišali do gole kože pa su ubrzo nazvani ćelavcima. Možda će nešto slično napraviti i naši reprezentativci osvoje li zlato, primjerice obojiti kosu...

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije