Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U LUKSUZNOM RESORTU

Kauboji otkrili što ih je razočaralo u Egiptu: To je blagi užas, pisali smo organizatoru i IHF-u

14.01.2021.
u 07:00

– Pokušali smo sve kako bi internet bio bolji, pisali smo organizatoru, IHF-u, ali bezuspješno – kaže Hrvoje Horvat, pomoćni trener reprezentacije.

Prva dobra vijest koja je jučer ujutro dočekala naše rukometaše u Aleksandriji bila je da su svi negativni na koronavirus, no domah je došla i loša vijest.

– Internet u resortu je blagi užas. Možemo slati samo poruke, a razgovore zaboraviti. Veza puca nakon samo nekoliko sekundi. Pokušali smo sve kako bi internet bio bolji, pisali smo organizatoru, IHF-u, ali bezuspješno – kaže Hrvoje Horvat, pomoćni trener reprezentacije.

Možemo i do plaže

Možda je problem u preopterećenju jer je u resortu osam reprezentacija?

>> Pogledajte gdje borave rukometaši

1/7

– Mislim da to nije razlog, u resortu je popunjeno samo tri posto od ukupnog kapaciteta.

Je li barem smještaj dobar?

– Odličan je. Smješteni smo u apartmanima ispred kojih se možemo šetati. One reprezentacije koje su u hotelu mogu se kretati samo po svom katu. Na svakom katu je po jedna reprezentacija i čuvari, tako da nitko nikamo ne može. Naša je prednost što se vani možemo razgibavati, a klima je više nego ugodna – ističe Horvat.

Jedino nije dobro što vam je dvorana daleko.

– Da, oko 80 kilometara. Trebat će nam sat vremena u jednom smjeru do dvorane i sat nazad. To baš i nije najsjajnije rješenje. No, čini se da bi u Kairu moglo biti i puno gore što se tiče organizacije i smještaja – zaključio je Horvat.

Marina Šipića, kružnog napadača reprezentacije, oduševilo je što neće morati biti isključivo u sobi.

– Resort je ogroman i možemo njime normalno šetati. Smješteni smo u kućicama, a cijeli resort podsjeća na kakav gradić. Imali smo sreće, za razliku od Japanaca, Slovenaca, Rusa, Angolaca i Bjelorusa koji su smješteni u glavnoj zgradi hotela i ne mogu nikamo izvan svoga kata. A mi možemo čak i do privatne plaže – napominje Šipić.

Slično razmišlja i Marin Šego, vratar reprezentacije.

– Dojmovi su dobri, smještaj je dobar, temperatura je u redu, nije previše toplo. Nakon dolaska bili smo dvaput na testiranju na koronavirus. Bili smo u sobama dok nisu došli rezultati. I hvala Bogu, svi smo na testu bili negativni. Jučer ujutro imali smo doručak, šetnju i istezanje, a popodne trening u dvorani u kojoj ćemo igrati susrete prvog kruga. Možemo prošetati resortom na svježem zraku. Gledali smo već snimke igre japanske reprezentacije. Japanci su brzi i vrlo neugodni. Moramo se osloniti na našu igru i mislim da ne bismo trebali imati velikih problema – rekao je Šego koji će zbog lagane ozljede vjerojatno propustiti prvu utakmicu.

Otkazali i Amerikanci

– Najbitnije je da su svi rezultati testiranja negativni, to je ono čemu smo se nadali i zašto smo zadovoljni, to je taj prvi korak. Izolirani smo tu u kućicama i međusobno se družimo. Dva dana prije utakmice provest ćemo analizirajući igre Japana i razgovarajući međusobno kako bismo maksimalno koncentrirani dočekali otvaranje Svjetskog prvenstva. Svi smo dovoljno iskusni i usredotočeni, znamo da je turnir dug. Sigurno će biti i malo pozitivne nervoze, ali vjerujem da ćemo uspješno proći tu prvu stubu i pobijediti Japan. Zbog nedaća koje su pogodile našu zemlju, u mislima smo i s našim ljudima u Hrvatskoj, i nadam se da im možemo dobrim igrama i rezultatima pomoći da barem na dva-tri sata zaborave na velike probleme i teškoće koji su ih pogodili – istaknuo je Ivan Čupić.

Nakon što je od nastupa na SP-u odustala Češka, isto je učinila i reprezentacija SAD-a. Umjesto Češke igrat će Makedonija, a umjesto SAD-a Švicarska. Odustanu li i Zelenortski Otoci, zamijenit će ih Nizozemska.

Komentara 50

AS
Assay
10:49 14.01.2021.

Vidi vidi hdz botovi pljuju po rukometašima,a sve zato jer su donjeli zastavu ZATO ŠTO SVOJE VOLIM.

DU
Deleted user
08:41 14.01.2021.

Egipat... sjetimo se samo događaja iz Luxora 1997. Imao sam sreće da nisam mogao dobiti vizu za Egipat onako na brzaka. Da jesam, danas me možda više ne bi bilo, kao i onih 62 koji nisu imali tih problema. Nije mi jasno tko je odabrao Egipat kao destinaciju za SP, tamo ne bi (više) išao ni za živu glavu. Ovo "živu" mislim doslovce...

JJ
jjurica
11:12 14.01.2021.

Naslov i članak. Pa jel ovo novinarstvo? Osim razgovora preko interneta, sve je odlično!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije