Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Past će na 94. mjesto

Karlović nije obranio bodove u Houstonu pa je opet na rubu

10.04.2019.
u 10:44

Hrvatski se veteran tako brzo oprostio od turnira na kojemu je prije 12 godina osvojio svoj prvi od ukupno osam ATP naslova

Ivo Karlović nije se uspio plasirati u drugo kolo ATP turnira u Houstonu (zemlja, nagradni fond od 652.245 USD), bolji od njega sa 6:3, 6:4, nakon samo 57 minuta igre, bio je Amerikanac Ryan Harrison, 107. tenisač svijeta.

Za drugu pobjedu u trećem međusobnom susretu protiv Karlovića Amerikancu je bio dovoljan po jedan break u svakom setu, jer je 40-godišnji Zagrepčanin u čitavom dvoboju osvojio samo šest poena na suparnikov početni udarac.

1/3

Hrvatski se veteran tako brzo oprostio od turnira na kojemu je prije 12 godina osvojio svoj prvi od ukupno osam ATP naslova. A i lani je bio u polufinalu (poraz od Sandgrena) koji sad nije uspio obraniti pa će ostati bez 90 bodova, što će mu na ATP listi donijeti pad od čak 17 mjesta.

Ivo će, dakle, u ponedjeljak u najboljem slučaju biti 94. na ATP listi. Opet je na rubu o(p)stanka u Top 100, a članstvo u tom klubu njemu znači produljenje karijere. Karlović je najavio da neće nastupima na Challengerima popravljati plasman, neće igrati ni kvalifikacije na jačim turnirima, a to govori da se našao na skliskom terenu.

Tanka crta dijeli ga od kraja karijere iako nije još sve izgubljeno. Ima nade, na Roland Garrosu i Wimbledonu našem je veteranu dovoljna i jedna pobjeda da ostane među najboljih 100 i nastavi nas uveseljavati novim rekordima, barem kada su u pitanju godine i asovi.

Ivo je lani u Roland Garrosu poražen već u prvom kolu (od Francuza Mouteta) pa ne brani ništa, točnije brani 10 bodova koliko se dobiva samo za nastup.

U Wimbledonu je otišao tek korak dalje: u prvom je kolu pobijedio Južnjija, a u drugom je u pet setova (11:13 u petom) poražen od Struffa. I to je taj učinak, ta jedna pobjeda koju Ivo ovog ljeta treba obraniti na dva najjača turnira.

Jasno, situacija će za Diva sa Šalate biti još povoljnija ako “omasti brke” na nekom od ostalih turnira, ali prilika neće biti puno jer će Ivo biti na čekanju za većinu glavnih turnira. Posebno na predstojećim natjecanjima iz kategorije Masters 1000: u Monte Carlu, Madridu i Rimu. Ali baš zbog tih skučenih mogućnosti Ivi je, mislimo, zabavnije nego ikad prije u karijeri. Uživa u tenisu pa dokle ide... 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije