Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 197
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NBA IGRAČ

Kanter opet napao Kinu, ovoga puta zbog Ujgura

NBA Restart Orlando vs. Boston
Stephen M. Dowell
22.10.2021.
u 23:41

Zbog tog kanterovog istupa u Kini su blokirane sve vijesti s njegovim imenom, a kineska televizija nije emitirala isječke s prve utakmice Celticsa u novoj sezoni.

Centar američke profesionalne košarkaške NBA momčadi Boston Celticsa Enes Kanter u petak je putem društvenih mreža objavio novu video poruku kojom kritizira Kinu, ovoga puta zbog kršenja ljudskih prvava Ujgura i drugih muslimanskih manjina.

"Bezdušni kineski diktatore Xi Jinpingu i Kineska komunistička partijo. Pozivam vas pred čitavim svijetom. Zatvorite robovske radne logore i oslobodite Ujgure! Zaustavite genocid odmah!", objavio je Kanter te dodao:

"Razočaravajuće je da vlade i vođe muslimanskih država šute dok se naša muslimanska braća i sestre ubijaju, siluju i muče".

Prije dva dana Kanter je putem društvenih mreža pozvao na oslobođenje Tibeta.

Zbog tog kanterovog istupa u Kini su blokirane sve vijesti s njegovim imenom, a kineska televizija nije emitirala isječke s prve utakmice Celticsa u novoj sezoni.

Pije tri godine Kanter je javno kritizirao i turskog predsjednika Tayyipa Erdogana zog čega je Turska zatražila njegovo izručenje pod optužbom da je član oružane terorističke skupine.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar miki75
miki75
15:56 23.10.2021.

Sad zamislimo da neki nas sportas taiko kritikuje apologete fasizma u Hrvatskoj?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije