Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 110
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NIJE TO ZASLUŽIO

Kakva nepravda prema Srbinu! 'On je najgori koji će dobiti nagradu za najboljeg'

Instagram
07.05.2021.
u 16:30

Inače, 26-godišnjak kontinuirano predvodi svoju momčad u uspjesima.

Amerikanci nisu skloni strancima u "svojim" sportovima, ma koliko oni bili dobri. Cijenit će ih, ali uvijek moraju pokazati znatno više kako bi zaslužili taj početni respekt. Potvrđuje to slučaj Nikole Jokića.

Glavni je favorit za MVP (najkorisniji igrač) nagradu ove sezone u NBA ligi, ali uvijek u stavovima kontroverzni novinar i analitičar Nick Wright to je osporio na sebi svojstven način.

- Kad pogledate listu igrača koji su dobivali tu nagradu, a ovo govorim s poštovanjem prema Jokiću, on bi povijesno gledano bio najgori MVP kojeg smo imali u posljednjih 35 godina. Chris Paul to ne bi bio jer je on cijelo vrijeme sjajan igrač, a Nikola Jokić je vrlo dobar igrač koji ima sjajnu sezonu - izjavio je Wright pa dodao:

- Ako pogledate da su tu nagradu osvajali Giannis Antetokounmpo, Stephen Curry, LeBron James, Kevin Durant, Derrick Rose prije ozljede, a onda da ju dobije Nikola Jokić? Ljudi bi zaključili da je to bila čudna sezona.

 

 

 

Inače, 26-godišnjak iz Srbije kontinuirano predvodi Denver Nuggetse u lovu na najveće uspjehe i prošle godine odveo ih je do finala Zapada, gdje su ih eliminirali LA Lakersi, kasniji prvaci. Trenutno, Nuggetsi su na omjeru 44-22 i već su osigurali doigravanje u koje direktno ide po šest momčadi iz svake konferencije, a još će se četiri u razigravanju boriti za preostale dvije pozicije.

Također, kroz ovu sezonu Jokić ima odličnu statistiku - 26,4 poena, 10,9 skokova i 8,4 skokova u prosjeku po utakmici. Upravo zato je glavni favorit za postati MVP regularne i nikad kraće sezone (72 umjesto 82 utakmice), što potvrđuju prognoze koje mu daju 64,3 posto šanse za to.

Bitno je i znati kontekst Wrightovih riječi. On je iznimno sklon LeBronu Jamesu, smatra ga najvećim ikad i otvoreno navija za svaku momčad u kojoj igra, a kako je ove sezone zbog ozljede ostao izvan konkurencije za MVP nagradu, Wright je na svoj način odlučno degradira kako bi dodatno umanjio njen značaj u trenucima kad za nju ne konkurira "najbolji svih vremena".

Komentara 1

VU
VuBN
10:01 09.06.2021.

Jokić je dr ovoga sporta a ameri mogu misliti i pričati šta hoće. Bilione milijardi su uložili u ovaj sport i došao neki tip iz Sombora i mete ih već drugu sezonu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije