Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
regionalno natjecanje

Kakva je sudbina rukometne lige čiji je glavni sponzor ruska tvrtka?

storyeditor/2022-02-26/motori.jpeg
27.02.2022.
u 22:24

Koliko znam nitko nije uputio sankcije prema Gazpromu. Čuo sam se s ljudima iz Gazproma i rekli su da sada sve ide po planu – naglasio je Ostoić

Regionalna rukometna liga SEHA čiji je glavni sponzor ruska tvrtka Gazprom, nastavlja sa svojim igranjem. Do sada je odigrano pet utakmica, a prva sljedeća koja je na rasporedu je 10.ožujka kada će u Bitolju domaći Pelister ugostiti slovački Tatran iz Prešova. Što se tiče ukrajinskog Motora oni po rasporedu svoju prvu utakmicu trebaju igrati tek 25. travnja kada bi trebali biti domaćini Vojvodini.

Nema problema s Gazpromom

- Ne vidim razlog da se prekida liga jer u Europi nijedna liga nije prekinuta i igra se prema rasporedima. Doduše, ruski klubovi su odgodili svoje utakmice u košarkaškoj Euroligi, ali mi nemamo problem s tim jer u našoj ligi nema ruskih klubova. Što se tiče Motora čekat ćemo razvoj situacije. Do kraja travnja će se sigurno puno toga promijeniti – rekao je Siniša Ostoić, direktor lige.

Možda je trenutno problem Gazprom, ruska tvrtka koja je glavni sponzor lige?

Koliko znam nitko nije uputio sankcije prema Gazpromu. Čuo sam se s ljudima iz Gazproma i rekli su da sada sve ide po planu – naglasio je Ostoić

SEHA Gazprom liga otkako je počela pandemija imala je dosta problema s terminima i odigravanjima utakmica, ali se natjecanje nije prekinulo i odigrali su se završni turniri i za 2020. i za 2021. godinu. Oba puta domaćin završnog turnira bio je Zadar.

Moje mišljenje, a vjerujem da se sa mnom slaže velik broj ljudi, jest da ne treba miješati sport i politiku – rekao je Ostoić.

Da je to tako pokazuju i primjeri širom svijeta gdje se ruski sportaši zalažu za mir, a neki otvoreno govore kako su protiv ruske invazije na Ukrajinu. Što se tiče Gazproma mnoge je zagolicala činjenica što je njemački drugoligaš Schalke odlučio je ukloniti Gazprom sa svog dresa, stoga će u budućnost na tom mjestu stajati jednostavno "Schalke 04".

"Sloboda za Ukrajinu"

- U svjetlu događaja, FC Schalke 04 odlučio je maknuti logotip glavnog sponzora Gazproma s dresova. Umjesto toga, na dresu će stajati 'Schalke 04' - stoji u službenoj objavi kluba iz Gelsenkirchena.

Potez njemačkog drugoligaša došao je kao posljedica pritiska njemačke javnosti, između ostaloga i Bilda, koji je jutros objavio fotografiju igrača Schalkea u dresovima na kojima je umjesto logotipa Gazproma stajala poruka: "Sloboda za Ukrajinu". Sad, da je taj klub imao dugogodišnji ugovor s ruskom tvrtkom, pitanje je bi li se odlučio na ovakav potez. Naime, ugovor kluba i Gazproma istječe krajem sezone pa je ova odluka nekako bila logična jer ruska tvrtka nije imala namjeru produljiti ugovor.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Šund_Alpinisti
Šund_Alpinisti
22:43 27.02.2022.

Sve od Gazproma financirano ima vidljiv pocetak kraja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije