Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
za prvaka hrvatske

Jug poveo u Rijeci, odluka u Gružu

'16.11.2008., plivaliste Mladost, Zagreb, Hrvatska - Odigrana je vaterpolo utakmica sedmog kola Jadranske vaterpolo lige izmedju HAVK Mladost (Zagreb) i VK Jug (Dubrovnik). S igracem vise, samo nekoli
'Goran Jakus/24sata'
25.04.2012.
u 21:59

\"U Rijeku se ne vraćamo prije nove sezone\", govorili su dobro raspoloženi vaterpolisti Juga nakon njihove pobjede sa 7:6 (2:4, 1:0, 2:0, 2:2) u prvom finalnom dvoboju doigravanja za hrvatskog vaterpolskog prvaka s Primorjem na Kantridi.

Domaće je Primorje, osokoljeno velikom podrškom s tribina povelo s 4:1, ali je potom Frano Vićan "zaključao" vrata, pa Riječani čak 19 minuta nisu postigli pogodak. Kad im je to konačno pošlo za rukom (Da. Varga), bilo je dovoljno tek za smanjivanje Jugova vodstva na 6:5, što znači da su jugaši prije toga napravili niz od 5:0.

U završnici susreta razigrao se i Nikola Janović, koji je svojim četvrtim pogotkom tri minute prije kraja postigao i konačni rezultat - 7:6. Preostale pogotke za Dubrovčane postigli su Joković, Bušlje i Obradović. Strijelci za Riječane bili su Da. Varga (4), Barač i Garcia.

Jug je tako u finalnom nizu poveo s 1:0, a druga i treća utakmica odigrat će se u Gružu u subotu i nedjelju. Naslov prvaka i pehar pokrovitelja Večernjeg lista osvojit će momčad koja prva dođe do treće pobjede.

U doigravanju za treće mjesto Mladost je u Splitu pobijedila Mornar s 11:6, iako su Zagrepčani nastupili bez ozlijeđenog Letice i nedovoljno oporavljenog Vukičevića.

Za peto mjesto nadmeću se Medveščak i POŠK, a u prvoj utakmici, odigranoj u Utrini, medvjedi su pobijedili s uvjerljivih 10:5. Selem je imao 13 obrana, a po dva pogotka postigli su Babić, Čule i Benić.  

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije