Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 159
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JUG - PRIMORJE 13:12

Jug poveo s 2:0 i večeras ima prvu meč-loptu

'18.05.2011., gradski bazen, Dubrovnik - Vaterpolo - PH, finale, 3. utakmica, Jug CO - Primorje EB. Nakon dugo vremena na golu Juga bio je Frano Vican.  Photo: Grgo Jelavic/PIXSELL'
'Grgo Jelavic/PIXSELL'
28.04.2012.
u 20:13

Vaterpolisti Mladosti osvojili su treće mjesto, a vaterpolistice Mladosti su s dvije pobjede protiv Bure stigle do naslova prvakinja i dvostruke krune.

Vaterpolisti Juga pobijedili su Primorje s 13:12 (2:3, 4:4, 2:2, 5:3) u drugoj finalnoj utakmici doigravanja za hrvatskog prvaka i tako poveli s 2:0 u pobjedama. U nedjelju u 19 sati (HTV 2), također u Gružu, gospari imaju prvu meč-loptu (za naslov su potrebne tri pobjede).

Trijumf je jugašima donio Crnogorac Nikola Janović svojim četvrtim pogotkom četiri sekunde prije kraja (da sve bude u znaku broja četiri taj broj Janović ima i na kapici). Primorje je prije toga imalo vodstvo od 6:2 i 9:7, ali jugaši su u završnici imali više snage i živaca. No, Riječani se ne predaju.

- Dokazali smo koliko vrijedimo i ne vidim razloga zašto ne bismo pobijedili u nedjelju - kazao je pomoćni trener Primorja Ivan Asić.  

U doigravanju za treće mjesto vaterpolisti Mladosti su u Zagrebu pobijedili Mornar sa 17:9 i tako se s  2:0 u pobjedama okitili brončanim medaljama. Medveščak je osvojio peto mjesto nakon što je i u Splitu pobijedio POŠK s 10:9 (Selem 13 obrana za medvjede).  

Niz subotnjih pobjeda zagrebačkih klubova zaokružile su vaterpolistice Mladosti koje su i u drugoj finalnoj utakmici pobijedile Buru, ovaj put u Splitu sa 11:8, i tako osvojile dvostruku krunu - nakon kupa i prvenstvo. Šupraha je postigla pet a Konaka četiri pogotka, dok je Anđelić imala 15 obrana.

Ključne riječi

Komentara 1

PL
plakir
21:49 28.04.2012.

Bravo Jugaši.Večeras su imali veliko srce.Pobijedili su maliciozne suce i \"legiju stranaca\" s Rijeke.Pokazalo se da je domaći inkubator najbolji za pravljenje momčadi i da je to prirodni put,a Nikola Janović se lijepo uklopio u tu filozofiju!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije