Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 78
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Judo klub osoba s invaliditetom „Fuji“ dobitnik je #BeInclusive EU Sport Awards

Judo klub osoba s invaliditetom „Fuji“ iz Velike Gorice
Foto: Promo
1/5
03.12.2018.
u 11:21

#BeInclusive EU Sport Awards nagrada je Europske komisije ima za cilj prepoznati organizacije koje koriste snagu sporta kako bi povećale društvenu uključenost skupina ljudi u nepovoljnom položaju. Na ovaj natječaj mogle su se prijaviti organizacije u Europi, javne ili privatne, profitne ili neprofitne, koje su uspješno razvile projekte vezane uz sport a usmjerene na socijalno uključivanje etničkih manjina, izbjeglica, osoba s invaliditetom, skupina mladih u riziku i ostalih skupina koje nailaze na prepreke u društvu. Ukupno je bilo prijavljeno 111 projekata iz 25 zemalja.

Foto: Promo

Devet projekata izabrano je u finale, a tri pobjednička proglašena su 27.11. u Bruxellesu. Među pobjednicima našao se i Judo klub osoba s invaliditetom „Fuji“ iz Velike Gorice. Osim Fuji-a, pobjednički projekti su također Fit4Life (Finska) i Sport &Refugees (Njemačka). Veliki je ovo uspjeh i još veće priznanje za Fuji, pogotovo kad se uzme u obzir činjenica da su im konkurenti bili projekti koji okupljaju i po 8000 korisnika! Podrška Fuji-u u Bruxellesu bio je i naš proslavljeni paraolimpijac Mihovil Španja.

Foto: Promo

Fuji ekipa vjeruje da svaka osoba u svom životu ima svoju planinu i upravo iz tog razloga cijeli tim trenera i asistenata potiče svakog člana kluba da se popne na vlastitu planinu! Cijela priča oko Fuji-a oduševila je žiri u Bruxellesu. Inkluzija koju promiče klub stanje je svijesti koje pokušavaju prenijeti na lokalnu zajednicu ali i šire. U Fuji-u smatraju da je najprirodniji način za postizanje inkluzije stvaranje prijateljstva. Upravo iz tog razloga u njihovom radu im pomažu judaši bez teškoća, članovi Judo kluba „Pinky“ iz Velike Gorice.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije