Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HRVATSKI KAPETAN

Jeste li primijetili kako izgledaju Modrićeva leđa? Svi pričaju o neobičnim krugovima, evo o čemu je riječ

Hrvatski reprezentativci zahvalili su se navijačima na tribini
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/6
26.03.2024.
u 11:26

Radi se o terapiji alternativne medicine koja se još naziva hidžama ili cupping. Terapija se izvodi tako da se na leđa stavljaju čaše koje hladeći se stvaraju vakuum i uvlače kožu i mišiće te na tijelu ostavljaju tragove.

Hrvatska nogometna reprezentacija u subotu je u Egiptu svladala Tunis nakon jedanaesteraca i tako prošla u finale u kojem će danas igrati protiv domaćina. Kapetan Luka Modrić izašao je u 60. minuti, a dan nakon toga bio je na treningu i skinuo dres.

Mnogi navijači na društvenim mrežama primijetili su neobične točke na njegovim leđima. To je posljedica hidžame.

Riječ je o terapiji alternativne medicine koja se još naziva i cupping. Terapija se izvodi tako da se na leđa stavljaju čaše koje hladeći se stvaraju vakuum i uvlače kožu i mišiće te na tijelu ostavljaju tragove i tako potiču protok krvi, smanjuju bol i potiču oporavak mišića.

VEZANI ČLANCI:

Tehnika cuppinga ima dugu povijest i potječe iz drevne kineske medicine. Postala je popularna u mnogim drugim kulturama i medicinskim praksama širom svijeta, uključujući tradicionalnu arapsku medicinu, ayurvedu. Još ne postoje nedvojbeni i uvjerljivi znanstveni dokazi da takva terapija pomaže, no tim se tretmanom koristi sve više vrhunskih sportaša. Ranije se pisalo da je Modrić o hidžami odnosno cuppingu doznao od bivšeg suigrača iz Reala Karima Benzeme koji se također koristi ovom metodom.

>> Novi dresovi Hrvatske

Hrvatski reprezentativci zahvalili su se navijačima na tribini
1/18

Luka Modrić svojevrsni je nogometni fenomen budući da s gotovo 39 godina igra na vrhunskoj razini u reprezentaciji i Realu. No da bi tijelo i dalje bilo u vrhunskoj formi, Luka pazi na svaki detalj.

 

Komentara 5

VS
vrbe.sadim
08:59 27.03.2024.

Tradicionalna arapska medicina? "Ayurveda, a natural system of medicine, originated in India more than 3,000 years ago. The term Ayurveda is derived from the Sanskrit words ayur (life) and veda (science or knowledge). Thus, Ayurveda translates to knowledge of life." Živjelo tik-tok "novinarstvo".

Avatar messerschmidt
messerschmidt
12:34 26.03.2024.

A da proba s pijavicama?

Avatar essek22
essek22
12:21 26.03.2024.

To je od cijepljenja, kroz MMR cjepivo uvalili su nam gen bubamare!! :(

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije