Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EUROPSKI KUPOVI

Jedvaj zabio za Leverkusen, igrali Kramarić, Kovačić i Benković

Tin Jedvaj
Foto: DPA/PIXSELL
Autori: Hina, Vecernji list
31.10.2018.
u 23:24

Pucao je Bender, golman Sommer je obranio, a Jedvaj, koji je ušao u igru u 15. minuti, odbijanac pospremio u mrežu

Nogometaši Borussije Dortmund, Schalkea, Bayer Leverkusena i RB Leipziga izborili su plasman u osminu finala njemačkog nogometnog Kupa.

Najuvjerljiviju predstavu večeri pružio je Bayer koji je na gostovanju pobijedio Borussiju Moenchengladbach sa 5-0. 'Apotekari' su u prošlom kolu zabili šest golova na gostovanju kod Werdera (6-2), a sada pet protiv Borussije, a među strijelce se upisao i hrvatski nogometaš Tin Jedvaj.

Bayer je poveo u 5. minuti golom Juliana Brandta. Na 2-0 je povećao Jedvaj u posljednjim trenucima prvog poluvremena. Pucao je Bender, golman Sommer je obranio, a Jedvaj, koji je ušao u igru u 15. minuti, odbijanac pospremio u mrežu. U nastavku susreta gosti su zabili još tri gola, a strijelci su bili Karim Bellarabi (67, 74), te Kevin Volland (80). 

Lider njemačkog prvenstva je daleko teže nego što se očekivalo izborio nastavak natjecanja. Borussia Dortmund je pobijedila drugoligaša Union Berlin sa 3-2, a pobjednički pogodak domaćin je postigao u 120. minuti. Borussije je vodila 1-0 i 2-1, ali su gosti uspjeli oba puta izjednačiti i gurnuti susret u produžetak. Strijelci za domaći sastav bili su Christian Pulisic (40), Max Philipp (73) i Marco Reus (120-11m), dok je oba gola za Union Berlin zabio Sebastian Polter (63, 88).

U jednom od derbija kola RB Leipzig je pobijedio Hoffenheim sa 2-0, a oba gola je zabio Timo Werner (48, 56). Andrej Kramarić je za goste igrao cijeli susret.

Schalke je na gostovanju pobijedio Koln boljim izvođenjem jedanaesteraca 6-5 nakon što je susret završio 1-1. Koln je poveo u 43. minuti golom Cordobe, a izjednačio je Nabil Bentaleb iz kazenog udarca u 88. minuti. prilikom izvođenja jedanaesteraca kod Kolna su bili neprecizni Marco Hoger i Dominic Drexler, a kod godtiju Bentaleb.

Werder nije imao problema protiv četvrtoligaša Weiche Flensburg pobijedivši sa 5-1. 

Kovačić odigrao 90 minuta u pobjedi Chelseaja

Hrvatski nogometni reprezentativac Mateo Kovačić odigrao je svih 90 minuta za Chelsea koji je u osmini finala engleskog Liga kupa na svom Stamford Bridgeu svladao drugoligaša Derby County sa 3-2 (2-2).

Svi golovi postignuti su u prvom poluvremenu, Chelsea je dva puta dolazio u vodstvo autogolovima igrača Derbyja koje su postigli Tomori (5-ag) i Keogh (21-ag), no gosti su uspijevali poravnati preko Marriotta (9) i Waghorna (27), no na pogodak Fabregasa (41) nisu imali odgovor.

Uz Chelsea, u srijedu su se u četvrtfinale Liga kupa plasirali i Arsenal 2-1 pobjedom protiv Blackpoola te Tottenham Hotspur koji je sa 3-1 nadigrao West Ham United. 

Benkoviću 90 minuta u pobjedi Celtica

Mladi hrvatski nogometni reprezentativac Filip Benković odigrao je svih 90 minuta za Celtic koji je u susretu 10. kola šmkotskog prvenstva sa 5-0 (4-0) kao gost svladao Dundee.

Ovom pobjedom Celtic je stigao na drugo mjesto ljestvice sa 22 boda, jednim više od trećeg Kilmarnocka, koji je u srijedu igrao 1-1 na gostovanju kod Rangersa, a četiri manje uz utakmicu manje od vodećeg Heartsa, koji je u gradskom derbiju odigrao 0-0 protiv Hiberniana.

Nikola Katić ostao je na klupi Rangersa, dok Borna Barišić nije konkurirao za nastup u momčadi s Ibroxa koja je sada četvrta sa 18 bodova, koliko ima i peti Hibernian.

Barcelona slavila bez Rakitića

Barcelona je u prvoj utakmici šesnaestine finala Kupa kralja slavila na gostovanju kod drugoligaša Leonesa s 1:0. Gol je zabio branič Lenglet u sudačkoj nadoknadi. Katalonci su igrali s rezervnim sastavom pa u momčadi nije bilo Ivana Rakitića.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije