Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 115
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OSTAJE DO LJETA?

Je li Krznar kratkotrajno rješenje? Slavni trener tvrdi: 'Ne treba Dinamu neko drugi'

Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/3
17.03.2021.
u 10:56

– Objektivno, ne bih rekao da je to za njega nezgodan trenutak. Onaj tko misli da Dinamo treba preskočiti tu stepenicu, Tottenham, nije u dobrim odnosima s realnošću.

Dinamo ima novog glavnog trenera prve momčadi i novog sportskog direktora, a sve te uloge od Zorana Mamića, koji se nakon pravomoćnosti presude povukao ostavkom, preuzeo je Damir Krznar. Ovaj 48-godišnjak već je zapravo četvrt stoljeća vezan za Dinamo s tek dijelom karijere provedenim u zaprešićkom Interu, iz kojeg se kao pomoćni trener vratio u Dinamo u koji je došao još 1995. godine.

POGLEDAJTE VIDEO:

Tada ga je iz Varteksa u Dinamo doveo sportski direktor Velimir Zajec i Krznar je nakon toga devet godina igrao s plavima te postao jedan od najtrofejnijih igrača u klupskoj povijesti. Nije imao sreće u igračkoj karijeri, zbog ozljeda propustio je puno utakmica, propustio je i Svjetsko prvenstvo 1998. u Francuskoj. Zbog ozljeda (ključna kost, nekoliko puta križni ligamenti koljena) nije ostvario ni inozemni transfer kad je bilo ozbiljno zainteresiranih.

Potom je otišao u Inter, tamo ga je trenirao Ilija Lončarević, koji ga je onda i priključio u stručni stožer, a postao mu je asistent. Uz igranje Krznar je išao i na trenersku akademiju, bio je jedan od najboljih studenata u generaciji u kojoj su se školovali Niko Kovač, Igor Tudor, Nenad Bjelica, Hari Vukas...

Nije ovo nezgodan trenutak

– Vidjelo se da ima potencijal, on je bio kadar Dinama i Intera i bilo je logično da ga priključim stožeru nakon što sam ga kratko, zbog ozljeda, imao kao igrača. Imao sam u svojoj karijeri puno asistenata, ali mogu reći da je Krznar bio apsolutno među najboljima. A to je onda pokazao i u Dinamu. On je konstanta, a to govori o njegovim ljudskim i trenerskim kvalitetama – kaže nam Ilija Lončarević, koji je ovih dana ponovno preuzeo klupu Intera, a njegov nekadašnji pomoćnik Damir Krznar od ponedjeljka navečer prvi je trener Dinama.

Vjerojatno Krznaru neće biti lako, dolazi u nezgodnom trenutku na klupu plavih.

– Objektivno, ne bih rekao da je to za njega nezgodan trenutak. Onaj tko misli da Dinamo treba preskočiti tu stepenicu, Tottenham, nije u dobrim odnosima s realnošću. Dinamo je O. K., dobar je, ali je klasa ispod Tottenhama, a naša liga je tri klase ispod engleske lige.

No nije stvar samo u Tottenhamu, slijedi mu nezgodna Gorica, pa reprezentativna stanka i U21 Europsko prvenstvo, pa će ostati bez više od pola igrača prve momčadi.

– Ma, Krznar je cijelo vrijeme “unutra”, u treninzima, u pripremi utakmica, on je ionako i dosad bio prvi operativac koji je radio s igračima, bio je i više od desne ruke prvog trenera. I držim da nije bilo nikakva razloga da u Dinamu razmišljaju o nekom drugom – kaže Ilija Lončarević.

Ono što je sad kod Krznara drukčije jest to da će momčad voditi samostalno. Bio je u Dinamu pomoćnik (pozvao ga je 2011. tadašnji trener Dinama Krunoslav Jurčić). Nakon toga stalno je bio u Dinamu, pa i pomoćnik Zoranu Mamiću u njegovu prvom mandatu, otišao je s njim u Saudijsku Arabiju i Emirate, gdje su bili još kako uspješni, stigli su do finala Svjetskog klupskog prvenstva gdje su igrali s Real Madridom. Po povratku u Zagreb bio je direktor nogometne škole plavih, a nakon razlaza Dinama i Nenada Bjelice bio je pomoćnik Igoru Jovićeviću pa sada, na kraju, ponovno Zoranu Mamiću, kojeg je mijenjao i u trenucima kad je mlađi Mamić završio u pritvoru nakon što su pokrenuti procesi protiv njega. No ovo je sad ipak drukčije, sad će njegova riječ u svlačionici biti zadnja.

– Ma ne vidim ja u tome problem, trener je trener ili to nije, ima to u sebi ili nema. Nadam se da će igrači pomoći Krznaru sad kad su ostali bez dosadašnjeg trenera na ovakav način. Naravno da se sve to može negativno odraziti na momčad jer ovo su događanja koja nisu uobičajena, ali može sve to imati i pozitivan utjecaj. Nadam se da će u igračima biti pozitivnog inata i da će s Damirom Krznarom i dalje ići pravim putem – zaključio je Ilija Lončarević.

Sudit će mu rezultati

Sad je puno toga na tom nesuđenom informatičaru. Klupa Dinama uvijek je vrući krumpir i neće mu biti lako nositi se sa svim tim izazovima. Znanje ima, studiozan je, sustavan i predan svom poslu, bit će takav i sad kad je glavni trener Dinama i njegov sportski direktor. Olakšati bi mu taj rad trebala činjenica da je s tim igračima i dosad radio, da zna svakog u dušu, kako igrački tako i karakterno, te da zna kome što treba, kako s kojim od njih raditi. A dobro zna i kakav je to stres, zbog stresa je imao i zdravstvenih problema, te da će mu suditi samo rezultat. A od Dinama se očekuje veliki rezultat, ne očekuje se da sutra izbaci Tottenham, ali očekuje se novi naslov prvaka, novi zapažen izlazak u Europu, od koje Dinamo zapravo i živi, od novca za rezultate koje dobiva od Uefe, ali i tog velikog izloga kroz koji zatim skupo prodaje svoje igrače.

Sad je puno toga na njemu, ali isto tako puno je toga na igračima Dinama, koji ga trebaju slijediti, nastaviti raditi kao što su radili u posljednje vrijeme sa Zoranom Mamićem, da bi onda i njima sutra bilo jednako dobro kao što im je bilo u Dinamu do jučer ili posljednjih godina u Maksimiru.

POGLEDAJTE VIDEO: Mamić o sucima

Ključne riječi

Komentara 10

SS
sokac sa drave
11:30 17.03.2021.

Optuzba protiv brace Mamica nije pravno ni moralno utemeljena jer su ih osudili kriminalci koji su uzeli tesku lovu za sto mamic ima dokaze.Hocemo dokaze na sunce.Hocemo drzavu prava jer zbog ovakovih nedjela su mnoge drzave pale.

Avatar CUBE
CUBE
11:18 17.03.2021.

Velik napredak je sama činjenica da se Krune nitko nije sjetio 😌

DA
danijelrukavina4
11:40 17.03.2021.

Bez obzira ne sve što se događa oko Dinama i oko braće Mamić i udruge "Naš Dinamo", oko skupštine i oko svega ostaloga, na igračima Dinama je da se prikažu kao pravi sportaši i odigraju sportski, pa kako bude. Nadigravajte se sa velikim klubom koji vodi trener Mourinho ( nadam se da sam dobro napisao ). Nema nikakve treme i straha. Samo igrajte. Pa znate vi svi igrati. A ako izgubite, meni je svejedno izgubili sa 1 ili 3 razlike. Pokušajte zabiti prvi gol. Onda bi moglo biti sve otvoreno. Samo vas molim sportski. I pazite se prekršaja. I probajte se osloboditi treme. Oprezno i hrabro, ali bez treme. Pa znate i vi driblati u njihovom šesnajstercu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije