Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRENER WOLFSBURGA

Izjava Nike Kovača odjeknula Europom: Ovo je uništavanje nogometa, pravila su vam užasna

Bundesliga - VfL Wolfsburg v 1. FC Union Berlin
Foto: Annegret Hilse/REUTERS
1/6
22.09.2023.
u 11:07

Hrvatski stručnjak otvoreno je rekao kako smatra da su neka nogometna pravila - katastrofalna

Više nitko ne zna sa sigurnošću kada se treba suditi kazneni udarac zbog igranja rukom, a kada to nije potrebno. Bivši hrvatski izbornik Niko Kovač i sadašnji trener Wolfsburga osvrnuo se na utakmicu Lige prvaka između PSG-a i dortmundske Borussije, za Francuze je sviran penal nakon što je stoper Niklas Sule igrao rukom. 

- Pravilo igranja rukom je katastrofa. To je proizvoljno, ne postoji jedinstvena uputa. Jedan tako svira, drugi ne. Ja sam za ‘povratak korijenima‘, kad su svi znali što se događa - javno je progovorio Niko Kovač.

VEZANI ČLANCI:

- Zapravo trebate trenirati kako da protivnika pogodite u ruku. Onda se možete nadati da će netko tko sjedi u podrumu reći ‘Dududu‘. To ne može dalje ovako. Uništavamo nogomet! - jasan je bio bivši kapetan Hrvatske čiju su izjavu prenijeli mediji diljem Njemačke. 

Za kraj je zaključio kako smatra da nije toliki problem u sucima, već u ljudima koji određuju pravila nogometne igre. 

Komentara 11

OK
OkošBokoš
11:26 22.09.2023.

Penal protiv Uniteda isto smiješno

BI
billynik
11:40 22.09.2023.

Niko je u pravu

DE
Dex
11:25 22.09.2023.

Jučer gledam utakmicu Manchester uniteda i Bayerna i doslovno sa pola metra igrača Manchestera pogodi igrač Bayerna u ruku jer je ovaj doslovno nema gdje maknuti i to je po njima kazneni udarac a vidim na drugima gdje igrač "poveča obujam tijela" i igra rukom a sudac kaže kako je napucana ruka .... više nitko živ nezna kada je ruka za penal a kada nije ....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije