Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 87
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LOŠE VIJESTI

Izbornikove brige: Lordan na dan susreta mora u Zagreb na ispit

Dina Lordan
Robert Anic/PIXSELL
11.01.2016.
u 09:45

'Ovo je prva godina da igra 12 sastava, a ne osam. To je omogućilo nama, Portugalu i Turskoj da nastupimo. Realno, bolji smo od tih reprezentacija i Srbije, ne bismo trebali biti ispod 10. mjesta.'

- Slagali smo sastav za budućnost. Repka nam se sastoji od pet seniorki, šest juniorki i dvije kadetkinje. Europsko prvenstvo nije nam bilo ni u planu – bio je iskren Nikša Savin, izbornik hrvatske ženske vaterpolske reprezentacije pričajući za sportski tjednik Max.

Podsjetimo, djevojke su se u rujnu u Portugalu kvalificirale za Beograd. Srbi pripremaju veliki spektakl! Kombank Arena može primiti i više od 20 tisuća gledatelje, mada će za vaterpolo kapacitet biti smanjen.

– Malo su euforični. Očekuju četiri do pet tisuća gledatelja na ženskim utakmicama. Očekujem nacionalni naboj koji je, po mom mišljenju, nepotreban (!?) – objasnio je Savin.

Hrvaticama je to drugi nastup na EP-u. Prvi je bio 2010. u Zagrebu kada smo bili domaćini, a ovo je prvi put da su se cure kvalificirale. S druge strane, Srpkinje su prvi put nastupile 2006. kao domaćini i po istom principu i danas, deset godina poslije.

– Ovo je prva godina da igra 12 sastava, a ne osam. To je omogućilo nama, Portugalu i Turskoj da nastupimo. Realno, bolji smo od tih reprezentacija i Srbije, ne bismo trebali biti ispod 10. mjesta. Ali volio bih da dobijemo nekog iz skupine da budemo deveti.

Nakon kvalifikacija najavio je borbu za plasman od 7. do 10. mjesta.

– Sedmo mjesto bilo bi kao da osvojimo olimpijsko zlato – od srca se nasmijao.

Trnovite su pripreme najmlađe reprezentacije prvenstva.

– Imamo problema od samog početka. Na pripremama su četiri igračice završile u krevetu zbog crijevne viroze. Kapetanica Emmi Miljković nije bila na sparing-utakmicama sa Srpkinjama zbog upale uha, a ključna igračica Anamarija Brnas ozlijedila je prst. Stisnut će zube i igrati s bandažom.

A školske obveze još su jedan faktor u pripremama vaterpolistica: kako ih organizirati, a da škola ne pati?

– E, to je poseban problem! – opet se nasmijao. Malo jer mu je situacija istinski smiješna, a malo da prikrije ogorčenje.

– Baš na dan utakmice s Njemačkom (5. kolo EP-a, 19. siječnja, op. a.), Dina Lordan ima ispit. Ona je Šibenčanka, a studira matematiku u Zagrebu i igra za Mladost. Odličan je student i stvarno se nadam da će fakultet biti blagonaklon. Ministarstvo i Savez su napravili svoje, poslali srednjim školama i fakultetima dopis da iziđu curama u susret.

Najstarija i najiskusnija je kapetanica Riječanka Emmi Miljković, a igra za Primorje.

– Čula sam priče od svojih cura da se Srpkinje užasno tuku, kao i Grkinje. Mi smo bolje i mogu nas dobiti jedino na tučnjavu i jer imaju domaću publiku. Publika im je jedina prednost, ali i mi smo je imale 2010. u Zagrebu pa nismo ništa spektakularno napravile.

Emmi je igrala i te 2010. Jedina je iz te generacije koja će još jednom na EP.

– Morat ću ih malo pogurati. Ali i ovaj sastav je drugačiji nego onda. Drukčiji je način rada, cure su bliskih godišta, složnije smo i bolja je komunikacija. Od ove sezone izbornik Savin je i kondicijski trener u Primorju...

* Cijelu priču pročitajte u sportskom tjedniku Max

>> Naše vaterpolistice prvi put izborile plasman na EP

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije