Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 195
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROTIV REPEŠE

Izbornik s limitom voli kraj sebe imati limitirane igrače

jasmin repeša
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
08.09.2014.
u 15:30

Talentirani trener ne bi gubio vrijeme s Lafayettom.

Hrvatska bronca sa SP-a navršila je dvadeset godina, sazrela je "za fakultet" ili "za ženidbu". Očito, slavit ćemo i 'zlatni pir', kad bronca iz Toronta '94. zaokruži pedeset godina. Dvadeset godina je prošlo i 20 godina mi se durimo, brundamo i gunđamo da nam pripada više nego što nam košarka vrijedi na svjetskoj sceni.

Pa i te 1994. nismo veličali broncu jer smo bili uvjereni da možemo više, da smo druga sila iz SAD-a i da je bogomdano pravo Hrvata da igraju velika finala protiv NBA selekcija. A velesila između obruča odavno nismo i morat ćemo se pomiriti da je prekrasan uspjeh što smo se ugurali na najveću scenu kao što su SP ili Olimpijske igre.

Sve je to sažeto u Repešinoj izjavi "Tko voli, nek' izvoli. Tko hoće, sutra može preuzeti moj posao". Dakle, budimo zahvalni Repeši, njegovom stožeru i igračima što uopće žele igrati za Hrvatsku, što zbog toga pate njihove klupske karijere i obiteljski odmori. Reprezentacija funkcionira kao DVD, dobrovoljno vatrogasno društvo, i po tom kriteriju sretni smo što su se svi odazvali i bili maksimalno motivirani. Kako im onda bilo što zamjeriti, oni su htjeli najviše.

Repeša je vrijedan stručnjak, obrazovan, ali za svjetski rezultat treba i nešto više. Ono nešto što razlikuje vrhunske stratege od "štrebera". Trener s urođenom žicom, znalac, sigurno ne bi gubio vrijeme da pohrvati Lafayetta, prosječnog playa koji nam nije donio ništa ni u obrani, ni napadački, ni taktički... To je potvrda starog pravila – limitirani treneri vole imati limitirane igrače.

Ali eto, i Lafayettu moramo biti zahvalni jer je uopće htio igrati za Hrvatsku. Da imamo bolje, nemamo. I zato je izlišno tražiti teoriju da bi košarkaški guru kao što je Novosel iz najboljih dana, majstori kao što su Obradović, David Blatt ili grčki izbornik Katsikaris, pa i vispreni Aco Petrović, s našom talentiranom selekcijom učinili više.

>> Repeša treba ostati ako ga igrači još prate

Komentara 20

SV
svrakic
15:52 08.09.2014.

Kakav rezultat,takav i trener.....pa sam je radio izbor igrača i sam ih je pripremao za ???? Jaaaako loš rezultat prije svega !!!!!

ZU
zulika
20:19 08.09.2014.

Mi moramo bit svijesni da mi uopce nemamo centre .Ili ih uopce nismo imali na cijelom prvenstvu . Drugo najbolji igraci kao Saric i Bogdanovic ne vode igru vec to radi Lafayet koja je cesto dosta providna i lako ju je citat . Za neke igrace neznam ni kako su dosli u repku ili im je to zasluga i proslosti ili ih trener obozava (Zoric ,Markota, Simon ,Rudez ) .Mislim da nam je kosarka dosla bas na onu granu gdje je i cijela drzava.Puno prijateljstva .korupcije i sve u svemu nista . Po meni repku bi pod hitno trebao preuzet jedan trener kao Perasovic (koji je bio radnik i kao igrac ) koji je progresivan i koji ce zahtjevat nesto od tih igraca . Imamo nekoliko velikih talenata koje pod hitno treba dat sansu i nekima starijima se zahvalit jer ocito ne prate ritam koji je i te kako vazan u kosarci . Danko Radic je vec odavna trebao otic i pustit generaciju 92 da vode repku . Bez toga imat cemo uvijek ovo sta imamo danas .Iliti nista

BI
binki
09:36 09.09.2014.

Kaže Ukić izgubio sam već na desetine ovakvih utakmica ????!!!! i to bi nam trebao biti vođa momčadi ? Pa još onaj Žorić i Markota .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije