Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Marco Rossi

Izbornik Mađarske nije mogao sakriti oduševljenje: Ovo je vrhunac moje karijere

Marco Rossi
Foto: Sanjin Strukić/Pixsell
25.03.2019.
u 00:15

- Vjerujem kako ova momčad može i bolje - naglasio je Rossi

Nakon što je Mađarska pobijedila Hrvatsku s 2:1 u budimpešti, talijanski stručnjak na mađarskoj klupi Marco Rossi (54) kazao je što mu ostvareni trijumf.

- Ovo mi je najveća pobjeda, vrhunac moje karijere. Sretan sam što svoju sreću mogu podijeliti s mađarskim navijačima - kazao je 54-godišnji Talijan koji je mađarsku reprezentaciju preuzeo u lipnju prošle godine. Prije toga vodio je Dunajsku Sredu, te Honved, Cavese, Speziju te nekoliko talijanskih niželigaša.

>> Pogledajte kako je policija spriječila incident kada je gradom prošetao jedan mladić sa zastavom Srbije

 

Rossi se zahvalio i svjetskim doprvacima koji su se pokazali kao veliki sportaši.

- U Slovačkoj nismo imali sreće, ali sada nam se nasmiješila. U ovakvim utakmicama je iznimno važna koncentracija, a mi smo takitički i fizički puno radili za ovu utakmicu. Vjerujem kako ova momčad može i bolje - kazao je.

Rossi smatra kako ova pobjeda neće značiti previše ako mađarska vrsta u idućem kolu ne pobijedi Azerbajdžan. Nakon poraza u Slovačkoj, mađarska javnost je napala Rossija zbog izbora igrača, no večeras je prebrisao sve kritike.

- U Mađarskoj ima 10 milijuna izbornika, u Italiji 60 milijuna izbornika, međutim, ja donosim odluke jer sam za to plaćen - naglasio je.

Komentara 5

VL
????
09:20 25.03.2019.

Mađari su ovo protiv nas pošteno dobili većom voljom i htjenjem, svaka čast. No njih će Jurčević srediti već u sljedećoj utakmici, a nas Wales. Wales i Slovačka idu dalje, zato jer naši nisu spremni dati sve od sebe kao na SP-u, a poznavajući naš mentalitet potpuno je svejedno tko je trener (iako pošteno treba reći da utakmice od momčadi ove razine gitarist Bilić nije gubio). U Rusiji nije toliko stvar bila u igri nego u volji i želji da se postigne rezultat. To prvenstvo je ogledni primjer da ti tehnika i znanje ne garantiraju ništa, nego jedino kad želiš nešto ostvariti i daš sve od sebe, onda isprovociraš i sreću. Čim počnu priče "moramo biti strpljivi", odmah znam da nekaj nije u redu. Igrači "strpljiv" prevedu u "spor" ... umjesto da su u pola sata nakon 1:0 napravili pritisak i isforsirali sreću da zabiju još 2:0, oni se, po običaju, povukli i do kraja primili 2 naivna gola. Ne bi ništa rekao da je to bila neka prekrasna i brza akcija, kao recimo kod svih 5 golova u utakmici Nizozemske i Njemačke, nego dobiju jedan gol iz mrtvog kuta, a drugi iz gužve pred golom gdje bi lopta trebala biti golmanova. Ono bi čak i Pletikosa ulovio ili bar odbio daleko od gola. I nisam mislio da ću ikada ovo reći, ali Pivarić i Strinić su za ostale lijeve bekove u Hrvatskoj svemirski brod. Iskrene isprike Pivariću i Striniću za sve kritike koje sam im upućivao, a u Rusiji su obojica objektivno nadmašila svoje igračke mogućnosti i za to im svaka čast.

DE
derin
14:12 25.03.2019.

Ostavimo se vise hvalospjeva, to je u hrvatskim sportašima uvijek bila medvjeđa usluga, recimo otvoreno od svjetskog ne igramo dobro. Obrana curi, veza spora, nemamo napad, jer nemamo špice. Sto perisic može sam u napadu, tko ce mu spustiti duge lopte, odvlaciti stopere i kome on može dodati u šesnaesterac. Hitno vratiti Mandzu ili Kalinica, Srnu i Livakovica.

DE
deda1234
07:17 25.03.2019.

Cestitke

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije