Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZADOVOLJAN POBJEDOM

Ivica Tucak: Kad ideš na kraj svijeta, moraš proći i kroz grmljavine

30.07.2021.
u 11:00

– Igrali smo odlično, drago mi je da su igrači reagirali nakon šokantnog poraza od Australije. Ponovno smo u sedlu.

U trećem susretu na OI u Tokiju hrvatska je vaterpolska reprezentacija pobijedila Crnu Goru 13:8 Nakon doista neobjašnjivo loše igre protiv Australije, u dvoboju s južnim susjedima vidjeli smo sasvim drugo izdanje hrvatskih dupina, ono prepoznatljivo, pobjedničko.

>>> Paulo Obradović i Luka Lončar nakon pobjede na Crnom Gorom

Ovaj put je u našim redovima funkcioniralo gotovo sve, odličan je bio napad s igračem više, a još bolja obrana s igračem manje; sidraši su bili maksimalno aktivni, vanjska linija raspucana, Bijač je obranio i neke lopte koje su već svi vidjeli u mreži... Ukratko: bila je to prava Hrvatska!

Bili spremni i poginuti

Pobjeda nad Crnogorcima, pa bila ona i s velikih pet pogodaka prednosti, još ništa ne jamči, mogući su i različiti krugovi reprezentacija s istim brojem bodova, ali doživljeno ipak vraća optimizam. I Tucak je svjestan turbulencija u našim redovima, pa kao čovjek s mora kaže:

– Svaka posada broda koji ide na kraj svijeta, da bi do tamo došla mora proći i kroz grmljavine i tajfune.

Nadajmo se da će tog nevremena sljedećih dana biti manje i da će se igra naše vrste ustaliti. U HVS-u su izračunali da nam je ovo bila jubilarna, 500. pobjeda od osamostaljenja (uz 55 remija i 216 poraza), pa je baš lijepo da je ovako uvjerljiva, i to nad renomiranim suparnikom.

– Igrali smo odlično, drago mi je da su igrači reagirali nakon šokantnog poraza od Australije. Ponovno smo u sedlu. No, da smo izgubili, već bismo bili u zrakoplovu za natrag. Međutim, bili smo spremni i poginuti. Napominjem ipak da još ništa nismo napravili, samo smo ostali u igri. U subotu nas očekuje Srbija (8:30 po hrvatskom vremenu, op.a.) – dodao je Tucak.

Pohvale svim igračima i stručnom stožeru, a posebno priznanje Paulu Obradoviću koji je u susretu s Australijom dobio jak udarac u rebra i ima hematom, ali je svejedno želio igrati protiv Crne Gore.

– Liječnici su predlagali da ne igra, no nije htio ostaviti momčad na cjedilu – rekao je izbornik Tucak.

A kako su sve to vidjeli igrači, prenio nam je vratar Marko Bijač:

– Bili smo pod malim pritiskom, to se mora reći, nakon onakvog lošeg rezultata s Australijom i loše igre. Dignuli smo se i pokazali po tko zna koji put čvrst karakter. Nije nam bilo lagano jer je Crna Gora doista sjajna momčad, a imali smo u povijesti i prilično problema s njom. Igrali smo doista izvrsno i dokazali da vrijedimo.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije