Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 196
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ivica Trušček:

'Prežderavanje me koštalo meča za naslov prvaka'

Ivica Trušček
Igor Kralj/PIXSELL
21.10.2015.
u 18:45

Očito imam problema s prehranom koje nemogu sam riješiti, tako da planiram što prije potražiti stručnu pomoć, kaže hrvatski MMA borac.

Ivica Trušček je najaktivniji hrvatski MMA borac. Tijekom svoje karijere nastupio je u više od 50 MMA mečeva i u svakom je od njih davao sve od sebe. Ovaj petak će se u zagrebačkoj Ciboni boriti protiv Viktora Halmija, FFC-ovog prvaka u lakoj kategoriji. Trebala je to biti borba za naslov, ali "Terror", nažalost, neće uspjeti postići potrebnu kilažu pa će, bez obzira na ishod, pojas ostati u Halmijevim rukama.

Svojim nastupima, ali i karakterom osvojio je srca brojnih MMA fanova te će 23. listopada  sigurno biti među borcima koji će uživati u najvećoj podršci s tribina. Trušček se u intervjuu za Fight Site osvrnuo na svoju karijeru, idućeg protivnika, FFC, ali i razloge zbog kojih se nije u mogućnosti spustiti na 70 kilograma i samim time boriti za naslov FFC prvaka. "Terrorove" iskrene odgovore i poziv na spektakl možete pročitati u nastavku članka.

Što biste istaknuli kao prednosti, a što kao nedostatke vašeg idućeg protivnika?

"Najveća prednost mu je što je kontragard, tj. stoji s desnom nogom naprijed jer je ljevak, a njih ima samo 15% tako da dešnjaci rijetko kad rade s ljevacima, a ljevaci skoro stalno s dešnjacima. Nekome tko nije upoznat sa borilačkim sportovima se možda čini da to ne igra veliku ulogu, ali zapravo je jako važno. Iz tog svog garda ima dobar zadnji direkt kao kontru i to mu je ustvari jedino dobro oružje, ali se njime odlično služi. Slična je stvar i s mojim prednjim direktom, jedino je on dobar, ali je zato jako dobar. Sljedeća prednost mu je to što postaje sve aktivniji kako borba teče prema kraju. Većina drugih boraca u takvim situacijama radi sve manje i lošije. On je protiv mog prijatelja i klupskog kolege Truhana uvjerljivo gubio dvije i pol runde, ali je pri polovici treće sretno pogodio jedan aperkat koji je Mateju slomio kost ispod oka i nakon toga je agresivno napadao sve do prekida borbe."

Koje su vaše prednosti u odnosu na Halmija?

"Nažalost, nema ih baš puno. Imam puno više borbi od njega pa se nadam da će mi to pomoći da bolje razmišljam tijekom borbe. Želim skupa sa svojim trenerom Krešom Merčepom uočiti stvari koje trebamo promijeniti da bi na kraju dobili borbu. Druga prednost je što se borim pred domaćom publikom pa, slično kao i u Sloveniji, očekujem da ću se boriti bolje nego inače. Nema šanse da se predam zbog velikog umora ili boli kada znam da me moje kćeri i sin gledaju uz ring. Moram ih naučiti da se ne odustaje od nečega što ti je jako važno, ma koliko teško bilo."

Imate priliku osvojiti pojas u lakoj kategoriji, ali često ste nastupali i u velteru. U kojoj se kategoriji bolje osjećate i zašto?

"Nažalost, više nemam tu priliku. Kako sam preko ljeta manijakalno jeo sve pred sobom i više puta povraćao od prežderavanja, udebljao sam se na čak 88 kilograma. Očito imam problema s prehranom koje nemogu sam riješiti, tako da planiram što ranije potražiti stručnu pomoć. Od kad sam saznao za meč, uspio sam smršaviti, ali nedovoljno da bih se spustio na 70 kilograma. Kad su čelnici FFC-a saznali za to, zabrinuti za moje zdravlje, dozvolili su mi da imam 73 kilograma na vagi, ali to automatski znači trećinu honorara manje i da borba više nije za pojas u lakoj kategoriji, jer je on rezerviran za dečke koji na vagi imaju točno 70 kilograma. Ja imam mišićne mase za 75 kilograma, ali zbog poremećaja u prehrani i 10 kilograma masti na sebi, težim kao velteraš. Znači ne mogu se spustiti u laku, a za velter sam jednostavno fizički preslab i mogu pobijediti samo dečke od kojih sam tehnički puno bolji. Ljudi ne mogu vjerovati kada im kažem da na bench pressu mogu podignuti samo 80 kilograma. I u lakoj su borci jači od mene, ali barem ne toliko kao u velteru."

Cijeli razgovor s Ivicom Truščekom pročitajte na Fight Siteu.

>>6 razloga zašto morate doći u Cibonu na FFC 20!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije