Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 94
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IVICA KOSTELIĆ

Ivica: Ponosim se Janicom, bit će pravedna i u tom Laureusu

05.01.2009.
u 10:34

Nije skrivao ponos. Sestrine uspjehe uvijek je slavio više nego svoje. Kao i ona njegove. Zato je Ivica sestrino imenovanje u Laureusovu akademiju primio ponosno.

- Za mene je Janica jedna od najboljih sportašica u povijesti, ne samo kraljica u skijanju. Lijepo je to priznanje, pogotovo što Hrvati nemaju baš ulaz u takve ekskluzivne klubove. A Laureusova akademija to jest. Dovoljno je vidjeti popis imena da biste shvatili koji su sve sportski velikani u njoj. Janica sigurno pripada tamo - istaknuo je Ivica.

Janica je ulaskom u akademiju dobila i pravo glasa u odabiru Laureusova sportaša godine i ako Ivica jednom bude u konkurenciji, bratu će dati bod.

- Hm, to bi bila njezina odluka, siguran sam da bi bila pravedna. Ne volim takve sportske nagrade jer su one rezultat lobija, a ne iskrenog mišljenja da je netko zaslužio biti sportaš godine. Kad se pogleda popis pobjednika prošlih godina, najviše nagrada su dobili sportaši iz “ekskluzivnih” sportova poput golfa, tenisa ili formule 1. Odmah je jasno koliko tu ima pravde.

Ivicu je Laureuosova akademija dva puta razočarala.

- Da, jako mi se zamjerila jer Janicu su nekoliko puta nepravedno zaobišli. Posebno mi je teško bilo kad je Jennifer Capriati dobila nagradu za povratnika 2001., a Janica se, pokidavši sve ligamente u koljenu, ponovno nadmoćno vratila u vrh skijanja osvojivši nakon toga tri zlata na Olimpijskim igrama u Salt Lake Cityju. Izbor mora biti pravedniji.

Ivica je u Zagreb iz svoje stalne baze Innerkremsa stigao u nedjelju navečer. Povratak na Crveni spust brzo je probudio lijepe uspomene. Drugo mjesto na svojoj livadi. Na svom brdu.

- Prvo se sjetim navijača, huk koji me gurao niz stazu, gustu utrku u kojoj sam za Mattom zaostao 33 stotinke sekunde. Pamtim veliku nervozu uoči starta, ali i golemo veselje na cilju.

Ove je godine na Sljemenu jedan od favorita.

- Kad se pogledaju posljednji rezultati, posebno onaj iz Alta Badije, sigurno da sam u užem krugu onih koji bi na Sljemenu mogli pobijediti. Konkurencija je strašna, tu su Grange, Raich, Matt, pa i Miller koji je uvijek nepredvidiv, a kad završi dvije utrke, uvijek je u vrhu. Ima i sjajnih slalomaša koji nemaju rezultate ove sezone, no vrhunski su skijaši, kao Neureuther. Bio bih zadovoljan i mjestom među petoricom, a postolje bi bilo sjajno.

Ove sezone termin je promijenjen, prošle godine utrka je bila u veljači. Sad je početkom siječnja, mjeseca u kojem Ivica, osim sljemenske utrke, ima još pet slalomskih utrka i dvije kombinacije.

- Ne znam odgovara li nam ovaj termin više ili ne, no jasno je da bi dobar rezultat na Snježnoj kraljici bio odličan zamašnjak za težak raspored u siječnju. Na crvenom se spustu ipak ne vozi odlučujuća utrka: ako i ne bude dobrog plasmana, neće biti tragično, ima još mnogo utrka ove sezone.

Ove godine dečki će voziti noćnu utrku.

- Meni je svejedno skijam li danju ili noću.

Ivica je već prije rekao da će nemogućnost treniranja na crvenom spustu biti prednost za njega.

- To i dalje tvrdim, ipak ja stazu znam napamet. Na livadi se nadam da ću napraviti razliku, kao i prošle godine, no moram bolje skijati na početku, na prvoj strmini gubim previše vremena, ne znam zašto - zaključio je Ivica Kostelić.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije