Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 77
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nakon belgije

Talijani svladali Šveđane i upisali drugu pobjedu

Italija Švedska
Foto: Martin Rickett/Press Association/PIXSELL
1/6
17.06.2016.
u 17:17

Izabranici Antonia Contea, nakon Belgije pobijedili su i Ibrahimovićevu Švedsku

Nakon utakmice za "pamćenje" s Irskom, Šveđani su dobili još jedan šamar. U utakmici drugog kola skupine E, svladali su ih i Talijani, koji su u prvoj utakmici nadigrali talentirane Belgijance (2:0). Na stadionu u Toulouseu pred 30 tisuća gledatelja pala je Švedska predvođena Zlatanom Ibrahimovićem.

Doveo je Eder azzurre u vodstvo u 88. minuti i tako im donio drugu pobjedu i prolazak dalje, no usprkos tome bila je ovo jedna dosadna utakmica, bez puno prilika i udaraca, u kojoj su momci Erika Hamréna potvrdili kako utakmica protiv Irske nije bila samo loš dan.

Iako su u prvom poluvremenu Šveđani imali veći posjed lopte, držali su je čak 59% vremena, to nisu znali iskoristili.

Izabranici Antonia Contea uspjeli su uputiti dva udarca prema golu, dok je Buffon na drugoj strani bio bez posla.

Drugo poluvrijeme krenulo je zanimljivije, bilo je nekoliko dobrih prilika s obje strane, a prva je ona iz 71. minute kada je Ibrahimović stajao dva metra od gola i uspio ga promašiti, druga je ona Parole, koji je u 83. minuti stajao u petercu, gol se tresao, ali zato što je lopta udarila gredu. Osim tih pokušaja, igrači su igrali žešće, Mađarski sudac podijelio je i nekoliko žutih kartona.

Iako su Šveđani i u drugom dijelu utakmice imali veći posjed lopte, Talijani su na samom kraju stavili točku na i i s terena odšetali s još jednom pobjedom.

Bio je ovo šesti međusobni duel Italije i Švedske u ovom stoljeću, a puno više uspjeha imaju azzurri, koji su upisali četiri pobjede i jedan remi.

>> Obrana Juvea zaustavila je 'vragove', može li Ibrahimovića?

Komentara 2

LA
Laura Anny
17:59 17.06.2016.

Hvala Italija, za 17 km/h brze voznje

OR
<orlando>
16:45 17.06.2016.

Bravo Italija !!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije