Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 18
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
WNBA LIGA

Indiana na korak do prve titule

Indiana
Foto: Reuters
05.10.2009.
u 08:44

Košarkašice Indiane pobijedile su Phoenix 86-85 u trećoj finalnoj utakmici WNBA lige, čime su došle samo na korak do povijesnog trenutka.

Indiana nikada nije osvojila naslov prvakinja ženske verzije NBA lige, a u srijedu će, u novoj domaćoj utakmici, imati priliku upravo to učiniti, ukoliko još jednom pred njima padne Phoenix.

Ovom prilikom je junakinja Indiane bila Ebony Hoffman, koja je 56 sekundi prije kraja donijela košem prednost domaćinu od jednog poena, a u samoj završnici blokirala je šut Tangele Smith, koji je slavlje mogao prebaciti na drugu stranu.

Sve to je Hoffman učinila s ozlijeđenim ramenom. Zbog bolova napustila je igru sedam i pol minuta prije kraja, ali se vratila na parket kada je bilo najgušće (za posljednje tri i pol minute).

Hoffman je predvodila Indianu po broju ubačaja s 18 poena (ukupan šut 6-7, trica 4-4), dok je najbolja bila Tamika Catchings s 14 poena, 12 skokova i sedam asistencija. U Phoenixu je najbolja bila Cappie Pondexter s 23 poena, pet skokova i osam asistencija.

Novi prvak je ona ekipa koja prva dođe do treće finalne pobjede. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije