Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BBC hvali Island

'Imaju stanovnika kao Coventry, a na korak su do Brazila'

island (1)
Foto: REUTERS/PIXSELL
14.11.2013.
u 23:36

Trinidad i Tobago je 2006. na Svjetskom prvenstvu i postao država s najmanjim brojem stanovnika kojoj je to pošlo za rukom. Island može srušiti rekord.

"Država s brojem stanovnika poput Coventryja je na dvije utakmice od plasmana u Brazil", piše ugledni BBC u najavi utakmice Islanda i Hrvatske.

Trinidad i Tobago je 2006. na Svjetskom prvenstvu i postao država s najmanjim brojem stanovnika kojoj je to pošlo za rukom (1,3 milijuna ljudi). No sedam godina kasnije Island, na kojem živi 300-njak tisuća stanovnika, može srušiti rekord.

"9800 karata za prvu utakmicu na stadionu Laugardalsvolluru u Reykjaviku je prodano za tri i pol sata. Prijavilo se 35 tisuća ljudi, više od 10 posto populacije", navodi BBC.

BBC navodi da je Island iskoristio nešto lakšu kvalifikacijsku skupinu kako bi se probio do playoffa i citira Eidura Gudjohnsena:

- Nadam se da Hrvati nikada neće zaboraviti dan kad su došli na Island igrati nogomet. Reykjavik će se tresti.

>> Koga se mi to bojimo? Ovo je pravo lice Islanda

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije