Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Drama se nastavlja

Igrač Toulousea lokalnoj političarki rekao: 'U mojoj kući žene ne razgovaraju tako s muškarcima

FIFA World Cup Qatar 2022 - Group F - Belgium v Morocco
Foto: Matthew Childs/REUTERS
1/3
16.05.2023.
u 13:32

Zakaria Aboukhlal ponovo je završio na naslovnicama, a ovaj put i sa sankcijom iz kluba nakon što se tijekom govora svog trenera u gradskoj vijećnici povodom pobjede nad Nantesom verbalno sukobio s lokalnom političarkom. Incident je uslijedio samo dan nakon što je odbio nositi dresove s brojevima duginih boja i tako izazvao ljutnju dijela francuske javnosti

Toulouse je sankcionirao svog igrača, marokanskog reprezentativca Zakariu Aboukhlala zbog novog incidenta. Prethodno je odlučeno da neće biti u sastavu za utakmicu protiv Nantesa u finalu Kupa Francuske pošto je odbio sudjelovati u akciji Ligue 1 u sklopu koje bi igrači nosili dresove s brojevima duginih boja, a kapetani i trage u bojama duge. Marokanac je objasnio da ne želi da se njegovo ime povezuje s LGBT pokretom.

"Odlučio sam da neću sudjelovati u utakmici. Poštovanje je vrijednost koju jako cijenim. Ono se odnosi na druge, ali također uključuje poštovanje mojih osobnih uvjerenja. Stoga ne vjerujem da sam najprikladnija osoba za sudjelovanje u ovoj kampanji", objavio je Aboukhlal na Twitteru.

Francuska javnost burno je reagirala i pozivala na zabranu nastupa. "Čak i ako toga nisu svjesni, suučesnici su homofobnog ponašanja. Za one koji se ne osjećaju zabrinuti zbog borbe protiv homofobije, nošenje broja u duginim bojama u okviru nacionalne akcije koju organizira francuski profesionalni nogomet mora biti dio kompromisa", poručio je predsjednik Vijeća Patrick Anton.

Danas je Marokanac ponovo dospio na medijske naslovnice nakon sukoba s lokalnom političarkom Laurence Arribage. Dok je trener Phillipe Montanier govorio na službenom prijemu u gradskoj vijećnici povodom pobjede nad Nantesom i osvajanja Kupa.

Sada je opet glavna tema u nogometnim medijima, nakon što je uvrijedio lokalnu političku dužnosnicu, prilikom proslave osvajanja kupa, izvjestio je RMC Sport. Arribage je smatrala da su igrači preglasni i rekla da se stišaju. Aboukhlalu se to nije svidjelo i odgovorio joj je: "U mojoj kući žene ne razgovaraju tako s muškarcima", prenosi RMC Sport

"Suočen s ozbiljnim optužbama protiv igrača Toulousea Zakariu Aboukhlala, klub objavljuje da će igrač trenirati izdvojen od ostatka momčadi do daljnjega, dok ne stignu rezultati interne istrage", poručili su iz kluba nakon što je verbalni okršaj igrača i političarke dospio pod povećalo javnosti.

Komentara 1

BS
Berekin ST
14:34 16.05.2023.

Trebalo je malo pojacat pricu jer na proslu u kojoj nisu htjeli nosit lgbtq dresove svi su stali na stranu igraca...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije