Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 77
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZGUBIO STRAST?!

Igrač kao Messi se rađa tek dva puta u stoljeću

Lionel Messi
Foto: Reuters (Ilustracija)
17.02.2014.
u 09:45

– Gospodo, privilegirani smo jer živimo u Messijevo vrijeme i možemo uživati u njegovim nogometnim majstorijama! Takav se igrač rađa svakih 30-40 godina – kaže Barcelonin trener “Tata” Martino.

Kažu takozvani stručnjaci, “izgubio je strast za nogometom”... Hm, kako li će tek igrati i zabijati kad “pronađe” izgubljenu strast? Lionel Messi, nogometni čarobnjak našega doba, opet je u subotu briljirao u Barceloninoj 6:0 pobjedi protiv Rayo Vallecana! Uz njegova dva pogotka, zabijali su još Adriano, Sanchez (dodavač Messi), Pedro i Neymar te tako demolirali goste iz madridskog predgrađa.

Za dvije godine na tron

Spektakularan je bio posljednji pogodak oporavljenog Brazilca Neymara, koji je povukao loptu od centra, prošao kraj nekoliko gostujućih igrača i sjajno opalio sa 25 metara, pogodivši gornji desni kut vratara Rubena!

Messi je tako s dva subotnja pogotka zabio ukupno 228 golova u Primeri (u 263 utakmice). Preskočio je tako Alfreda di Stefana, koji je 226 puta tresao mreže, a izjednačio se s Raulom na trećem mjestu vječne ljestvice strijelaca Primere! Ispred njega su još samo Telmo Zarra (261) i Hugo Sanchez (234)! Ne treba uopće sumnjati da će se za najkasnije dvije godine, bude li sa zdravljem sve u redu, uspeti na tron!

Nadalje, s ova je dva gola Messi postao najbolji klupski strijelac u Španjolskoj u svim natjecanjima! Ukupno je za Barcu zabio 337 golova i preskočio je Telma Zarru, koji je za Athletic Bilbao, između 1940. i 1955. godine, zabio 335 golova.

Ovo je Messijevo doba

– Gospodo, privilegirani smo jer živimo u Messijevo vrijeme i možemo uživati u njegovim nogometnim majstorijama! Takav se igrač rađa svakih 30-40 godina, svjedoci smo njegovih čudesnih poteza i golova. Srušit će sve postojeće rekorde, neće biti ni svjestan da ih ruši. Messi se igra nogometa, on uživa u svakoj sekundi i zato je, uz neviđeni talent, takav kakav jest – kaže Barcelonin trener “Tata” Martino.

>> Barcelona pobijedila 6:0, Messi zabio dva gola i oborio novi rekord

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije