Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 58
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUSJEDI TRAŽE IZBORNIKA

Igor Štimac preuzima reprezentaciju BiH? Pojavio se u anketama, navijači nisu oduševljeni

AFC Asian Cup - Group B - India v Uzbekistan
IBRAHEEM AL OMARI/REUTERS
25.03.2024.
u 14:00

Nakon posrtaja u kvalifikacijama za Euro opet će se, tako barem sada izgleda, promijeniti izbornik "zmajeva"

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine neće nastupati na Euru u Njemačkoj. Postalo je to jasno nakon poraza u polufinalu doigravanja protiv Ukrajine u Zenici prošlog vikenda. Nada je tinjala nakon dobrog plasmana u Ligi nacija, ali ni sa Savom Miloševićem nije "prošlo" pa tako naši susjedi i dalje neće imati nastup na kontinentalnim smotrama.

Očito je dakle, da će i Savo Milošević uskoro biti bivši izbornik BiH. U zadnje četiri godine već su otkaze dobila četvorica trenera. Najprije je u studenom 2020. godine smijenjen Dušan Bajević, a poslije njega klupom su prozujali Ivajlo Petev, Faruk Hadžibegić, Meho Kodro i Savo Milošević. U novi ciklus, nadolazeću Ligu nacija i kvalifikacije za SP 2026. Bosnu i Hercegovinu bi trebao voeiti novi čovjek.

Iako Milošević još uvijek formalno nije smijenjen, istekao mu je mandat, a vrlo je izvjesno da neće dobiti novi ugovor na potpis. Ako se to ne dogodi, kao glavni kandidati za novog izbornika spominju se Sergej Barbarez, Vedad Ibišević, Mersad Selimbegović, ali i - Igor Štimac. Nije tajna, Štimac je već u par navrata bio povezivan s klupom BiH, a sada je osvanuo i u anketi portala Sportsport.ba. Ipak, Štimca bi na klupi željelo svega dva posto navijača. 

Ime novog ili starog/novog izbornika trebalo bi biti poznato za otprilike mjesec dana kada će se sastati Izvršni odbor BiH nogometnog saveza. 

AFC Asian Cup - Group B - India v Uzbekistan
1/46

Komentara 2

Avatar rubinet
rubinet
14:31 25.03.2024.

Pa što će mu to? Toliko očajan nije.

Avatar Ričard
Ričard
16:43 26.03.2024.

nek uzmu onog Sejdu Komšića

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije