Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KRITIZIRAJU GA

Raste nezadovoljstvo zbog rada Igora Štimca: 'Gdje je on? Nikad ga nema i još stalno kuka'

AFC Asian Cup - Group B - Syria v India
Foto: IBRAHEEM AL OMARI/REUTERS
1/3
01.03.2024.
u 16:41

'Utakmice indijske lige gleda preko streama iz Hrvatske, a u Indiji je bio samo jedan dan da bi produžio vizu', piše Times Of India

Nije se Indija baš najbolje provela na ovogodišnjem Azijskom prvenstvu koje je odigrano u Kataru. Tri poraza u skupini bez postignutog pogotka. To je bio skor u zemlji koja se nada, jednog dana, plasirati i na Svjetsko prvenstvo. Za kampanju 2026. još nije kasno. Štoviše, Indija je u skupini s Katarom, Kuvajtom i Afganistanom trenutno druga, dobili su Kuvajt u gostima, što je bio jedan od temeljnih ciljeva kako bi se plasirali u sljedeću rundu kvalifikacija. Sada Indija igra dvaput s Afganistanom, najprije 21. ožujka u Saudijskoj Arabiji (jer, u Afganistanu se ne može igrati, op.a.), a onda i pet dana kasnije kod kuće u Guwahatiju.

Izbornik Štimac bi, prema pisanju Times Of India trebao doći nešto ranije no što je uobičajeno. Kako vele, nema ga često u Indiji na prvenstvenim utakmicama, a to nekima baš jako smeta.

"Gdje je Igor? Nek dođe pogledati koju našu utakmicu. On kaže da u Indiji nema kvalitetnih igrača? Što ne dođe pogledati mlađe uzrasne kategorije, što ne uzme kojeg mladog igrača u reprezentaciju? Ne, on poziva iste igrače već četiri godine i onda se žali i kuka da nema rezultata jer nisu dovoljno kvalitetni", rekao je Juan Belani, trener indijskog kluba NorthEast United na jednoj konferenciji za novinare.

Štimac i njegovo ophođenje prema indijskoj nacionalnoj vrsti u globalu ne pašu ni navijačima, ali ni vodstvu tamošnjeg nogometnog saveza.

"Ne zanima ga cjelokupna situacija baš nešto previše. Prebacuje odgovornost na igrače kada ne ide u smislu rezultata. Gleda utakmice iz Hrvatske putem live streaminga, a to baš tako i ne bi trebalo biti. Analizirali su neuspjeh na Azijskom kupu preko Zooma, a u Indiji je bio samo jedan dan kako bi produžio radnu vizu", piše Times Of India.

U vodstvu Saveza također su reagirali:

"Pažljivo ćemo gledati dvije predstojeće utakmice s Afganistanom. Nakon ovoga što nam se dogodilo na Azijskom kupu smo vrlo oprezni. Igra i intenzitet predstave u Kataru bili su ispod razine, alarmantni", poručili su.

Ne, ne razmišlja se u vrhu indijskog nogometa o smjeni Igora Štimca, ali će im utakmice protiv Afganistana reći u kakvom je stanju reprezentacija nakon kiksa na kontinentalnom prvenstvu.

"Nije tajna da odnos Štimca sa Savezom nije na najvišoj razini. Trebali su se naći on i predsjednik u veljači, nije se dogodilo. Štimac želi s Indijom doći do završne runde kvalifikacija za SP, a čelništvo Saveza kupuje vrijeme", piše TOI.

@vecernjilist.sport Mlada nada Dinama dobio je hrvatsko državljanstvo: 'Osjećam se super, ja sam baš zadovoljan' #vecernji #dinamo #belinho ♬ original sound - Sport Večernji list

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar CUBE
CUBE
17:55 01.03.2024.

Ako dođe žuti, u najboljem slučaju 3 poraza sa tri postignuta autogola

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije