Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 73
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nahvalio je srbe

Igor Štimac otkrio svoje favorite na SP-u: 'Srbija me podsjeća na vatrene iz 90-tih'

Zagreb: Svečana dodjela nagrada Trofej Nogometaš u organizaciji HUNS-a
Luka Stanzl/PIXSELL
19.11.2022.
u 13:04

'Srbija ima dovoljno municije da eksplodira. Njihova momčad podsjeća me na vrijeme moje generacije u Hrvatskoj. Napokon su pronašli pravog izbornika u Draganu Stojkoviću'

Još samo jedan dan dijeli nas od početka svjetske smotre u Kataru, dok Hrvatska igra u srijedu u jutarnjem terminu od 11 sati protiv Maroka.

Proslavljeni vatreni Igor Štimac dao je intervju za britanski Telegraph te otkrio svoje favorite na SP-u, pričao o Hrvatskoj, ali je i spomenuo Srbiju. 

- Očekivanja su uvijek velika od Brazila. Francuska nije u formi, ali je standardno jaka. Njemačka je uz moć kolektiva uvijek tu. Ipak, po meni je Argentina ekipa na koju treba baciti oko. Izgledaju vrlo dobro. Prvi put nakon 2014. igraju dobar nogomet. Ne susreću se često s Europljanima pa je tu i doza nepredvidivosti. Belgija je dobra i ovo je zadnja šansa njenoj velikoj generaciji, ali ponovit ću da Argentina ima jako dobre šanse za otići do kraja - rekao je izbornik Indije.

- Hrvatska je u odličnoj formi. Ligu nacija smo završili spektakularno, dobili smo Francusku i Dansku u gostima. Rekonstrukcija momčadi nakon 2018. je uspješno provedena. Neka starija lica su otišla, a novi dečki su uvedeni u sustav. Tranzicija je bila vrhunska. Ekipa je nova i ima dobar spoj mladosti i iskustva, tu je pet-šest vrlo dobrih mladih igrača. - rekao je bivši izbornik pa otkrio momčad koja bi mogla iznenaditi. 

- Srbija. Imaju vrlo jaku ekipu. Iako su u teškoj grupi s Brazilom, Kamerunom i Švicarskom, Srbija ima dovoljno municije da eksplodira. Njihova momčad podsjeća me na vrijeme moje generacije u Hrvatskoj. Napokon su pronašli pravog izbornika u Draganu Stojkoviću. Briljirali su u kvalifikacijama pobijedivši Portugal. Vrlo su slični Hrvatskoj iz 90-ih, na teren donose snagu, fizikalije. Ali vidjet ćemo, ovo je za njih novo iskustvo.

 

Komentara 2

PG
Paulie_Gualtieri
17:05 19.11.2022.

Neće vam ti Servi pored Brazila i Švicarske proći, pojest će ih pritisak i poraz od Brazila u prvoj tekmi 😎😎

BA
Barba56
00:16 20.11.2022.

Nas interesuje samo Hrvatska .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije