Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 108
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŠVEDSKA Suparnici naše vrste još se bore s ozljedama

Ibrahimović ne igra, Ljungberg upitan

06.10.2005.
u 17:36

Nije službeno i nije gotovo, ali sa sigurnošću možemo tvrditi - Zlatan Ibrahimović neće igrati u subotu protiv Hrvatske. Ozljeda koljena ipak nije prošla, a u taboru Šveđana ipak nisu ludi riskirati, staviti ga da igra i onda ga izgubiti na dugo vremena. Uostalom, švedski izbornik Lars Lagerb?ck ustvrdio je:
- Pratit ćemo Zlatanovo stanje iz dana u dan, možemo se nadati da će mu biti bolje. Ali, nećemo riskirati, Zlatan može igrati samo sto posto spreman.

I Juve je protiv
A on to nije. Ni blizu. Rekli su to i u Juventusu, torinski liječnik Ricardo Agricola decidirano je tvrdio:
- Zlatan mora mirovati i ići na terapije, nema šanse da igra u Zagrebu.
Nisu ga Torinci htjeli ni pustiti u Beč, ali nakon burne prepiske ipak su pristali. Pregledi u Beču nisu dali bolje rezultate. Uostalom, i sam je Zlatan ustvrdio:
- Boli me kad hodam, vidjet ćemo hoće li mi sutra biti bolje.
O samoj utakmici dodao je:
- Očekujem tešku utakmicu, igramo protiv glavnih konkurenata za prvo mjesto u skupini. Utakmica je to godine za obje reprezentacije, igra se izravno za plasman na SP. No, vjerujem da će obje reprezentacije u Njemačku.
Zlatan bi trebao doputovati u Zagreb bez obzira na to što neće igrati. Pokušat će ga osposobiti za utakmicu s Islandom. Naime, ta domaća pobjeda dovoljna je Šveđanima za plasman na SP.
Švedski izbornik još nije siguran ni da će igrati Fredrik Ljungberg, dok su se Larsson i Mellberg uglavnom oporavili.
- Nadam se da će mi do subote biti bolje, zasad mi još nije dobro - pomalo je skeptičan Ljungberg koji ima teškoća s petom.

Drukčija Hrvatska
Nogometaš Arsenala očekuje da će Hrvatska igrati drukčije nego u Göteborgu.
- Tada ste igrali prilično zatvoreno, ali zabili ste fantastičan pogodak. Vjerujem da će Hrvatska na svom stadionu igrati otvorenije - objasnio je svoja očekivanja Fredrik Ljungberg. Slično razmišlja i izbornik Lars Lagerb?ck.
- Hrvatskoj treba pobjeda, pa očekujem da će igrati više napadački.
Virozni švedski strateg nije bio spreman izdiktirati sastav s kojim će početi utakmicu. Ne bude li mogao igrati Ljungberg, blizu sastava je Christian Wilhelmsson, igrač Anderlechta.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije