Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SP u te-kvon-dou u Manchesteru

Iako lakša od svih Doris Pole osigurala medalju kao "gost" u teškoj kategoriji

tekvando
Foto: Dražen Brajdić
1/3
16.05.2019.
u 17:27

Drugi dan Svjetskog prvenstva vrlo dobar nastup imao je Osvitovac Deni Andrun Razić (68 kg) koji je imao peh da je u trećoj borbi naletio na olimpijskog i svjetskog doprvaka Rusa Denisenka (16:19)

Premda "gost" u teškoj kategoriji, 20-godišnja članica zagrebačke Dubrave Doris Pole na Svjetskom prvenstvu u Manchesteru ostvarila je uspjeh karijere. Aktualna mlađeseniorska europska prvakinja (u-21) do 73 kg pobijedila je u četvrtfinalu aktualnu europsku teškašku prvakinju Poljakinju Aleksandru Kowalczuk (8:5) i i tako osigurala najmanje broncu.

Premda je ona kategorija niže, Doris je nastupila u teškoj zbog strateške odluke izbornika Tonija Tomasa da je dvostruka europska prvakinja Iva Radoš ta koja će nastupati do 73 kg i skupljati bodove za olimpijsku vizu. Odluka

Prije pobjede karijere, Doris je nadjačala Austrijanku Jahl (15:10), a potom i Marokanku Dislam (9:3).

- S obzirom da su sve protivnice od mene bile teže i snažnije morala sam koristiti svoju brzinu. Da bih zadovoljila donju granicu teške kategorije angažirala sam nutriocionista no i unatoč tome morala sam piti dosta vode prije vaganja - kazala je Doris na koju se nadovezao Dejan Mesarov, trener koji je tako energično vodio njene borbe da je izgledao kao da se i sam borio:

- Doris nije teškašica pa smo se morali taktički prilagođavati da nas one puno ne potroše, a opet da smo mi opasni.

Vrlo dobar nastup, na svom prvom SP-u, imao je i Deni Andrun Razić (68 kg) koji je imao peh sa ždrijebom te je u osmini finala naletio na olimpijskog i svjetskog doprvaka Rusa Denisenka (16:19). Prije toga, Deni je dvije borbe dobio prekidom zbog diskvalifikacije protivnika koji su dobili 10 kazni. Choya iz Gvajane pobijedio je sa 23:2, prekidom prije isteka borbe, a isto se dogodilo i protiv Amerikanca Nickolasa koji je, u trenutku diskvalifikacije, čak i vodio (25:21).

- Očito je da sam bio dovoljno agresivan pa sam ih prisiljavao na izlaske ili padove. Zadovoljan sam do mjere da bih si za nastup na ovom SP-u dao vrlo dobar. Nadam se da je ovo dobra uvertira za Prvenstvo Europe 2020. u mom rodnom Zagrebu - kazao je ovaj član zagrebačkog Osvita.

Mlađahni Josip Teskera, 17-godišnjak iz Div Knina, izgubio je u 1. kolu od Marokanca Marmozija (11:19), ali nije razočarao.

- Zadovoljan sam jer je Josip sve slušao, no na samom kraju je jurnio bezglavo pa ga je protivnik pogađao bočnim udarcima - kazao je trener koji mu je bio u kutu Marko Novak.

- Ovo mi je dobra škola. Kada steknem više iskustva bit ću ja spreman i za puno veće domete - dodao je ambiciozni Josip.

Trećeg dana natjecanja na Svjetskom prvenstvu, hrvatske boje branit će dvoje europskih prvaka, Kristina Tomić (49 kg) i Toni Kanaet (74 kg), ali i trećeplasirana s prošlog Svjetskog prvenstva Nikita Glasnović (57 kg) koja je tada nastupala još pod švedskom zastavom, ali je u jesen te iste 2017. prešla u redove splitskog Marjana i hrvatske reprezentacije. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije