Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KK SPLIT Novčane teškoće potjerale trenera, predsjednik gubi strpljenje

I Dino Rađa možda ode za kumom Subotićem!

17.12.2008.
u 16:36

Posvemašnja neimaština razlog je posljednjih potresa u KK Split. Nekadašnjeg trostrukog europskog prvaka već godinama muči nedostatak novca. Sada ga je, nakon dvije godine provedene na klupi, napustio trener Slobodan Subotić. Nije dao ostavku radi toga što je klub dužan novac njemu, već ponajprije zato što je dužan igračima. Momčad će tako do kraja sezone voditi Subotićev dosadašnji pomoćnik Teo Čizmić.

Nije isključeno da prema izlaznim vratima krene i predsjednik kluba Dino Rađa.

– S obzirom na to da sam Subotića doveo u klub, smatram se moralno odgovornim. Nudim skupštini kluba, koja će se sastati 23. prosinca, svoj mandat na raspolagaje – kazao je jučer Rađa.

Rađa neće pobjeći
Ne želi Rađa ispasti kao kapetan koji napušta brod koji tone.

– Nemam pravo pobjeći! No nađe li se osoba koja bi mogla napraviti više za klub, koji je u velikoj oskudici, spreman sam maknuti se, ali i pomoći svome nasljedniku – objasnio je Dino Rađa.

S bivšim trenerom Subotićem veže ga prijateljstvo i kumstvo, Subotićevu odluku razumije, no ipak ga je prilično iznenadila.

– Bez obzira na postojeću financijsku situaciju, nisam se nadao radikalnom potezu. Jako mi je žao što se to dogodilo – kaže Rađa.

Subotić je na dugovanje igračima već upozoravao. Prije oko mjesec dana poslao je otvoreno pismo, najavio da će odstupiti ne bude li pomaka. Tada mu je obećano da će se financijsko stanje poboljšati, no od toga nije bilo ništa. Subotić je, kao što je najavio, odstupio.

– Kada sam ljetos odlučio ostati u klubu, imao sam čvrsta obećanja ljudi koji ga vode da će se financijska situacija poboljšati u odnosu na protekle sezone, ali se ništa nije promijenilo. Tako jednostavno više nije išlo – kaže bivši trener Subotić.

Tmurna budućnost
Klub igračima duguje dvije do tri plaće. No upravu zabrinjava što se neka nova uplata ili novčana injekcija i ne nazire. U sličnim je situacijama Splitu u pomoć najčešće priskakao poduzetnik Ilija Naletilić. Klupsko vodstvo morat će hitno zamoliti njega ili naći nekog drugog financijera da pomogne klubu da preživi.

– Ili ćemo se privatizirati kao Hajduk, ili će naša realnost biti hrvatska liga – upozorava Rađa.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije