Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 113
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hajduk

Hrvoje Maleš: Osjećam se kao u finalu Lige prvaka

hrvoje maleš
Ivo Čagalj/Pixsell
28.04.2011.
u 08:03

U poslovanju kluba važan mu je profit i pokušat će maksimalno komercijalizirati brend HNK Hajduka.

Ako su neki mislili, a bilo je takvih koliko vam srce želi, da će novi predsjednik uprave Hajduka Hrvoje Maleš biti poljudski fikus, grdno su se prevarili. Taj 32-godišnji magistar ekonomije, koji je na natječaju izabran za najmlađeg predsjednika Hajduka u povijesti, u posao ulazi hladne glave, ali u petoj brzini.

– Nije me uhvatila euforija, osjećam se kao da me trener pozvao da nastupim u finalu Lige prvaka, spreman sam za tu utakmicu, ali tek treba vidjeti kako ću igrati. Sigurno je samo da se izazova u Hajduku ne plašim. Da je drugačije, ne bih se ni javljao na natječaj – kazuje mladi Kaštelanin koji će 1. svibnja i službeno preuzeti posao koji je primamljiviji, ali i teži, od onoga gradonačelničkoga.

Maleševe ideje:

1. Rezanje ugovora na 100.000 € po sezoni

To je teško ostvarivo, jer već sada igrači imaju debele ugovore. A kako onda konkurirati Dinamu, jer teško će dobri igrači doći u Hajduk za sto tisuća eura (bez obzira na bonuse), kad u Maksimiru dobivaju 4-5 puta više.

2. Klupska menadžerska agencija za sve igrače

Već sada nekoliko Hajdukovih kadeta, većina juniora i gotovo svi igrači prve momčadi imaju ugovore s menadžerima. Pa se zamisao da svi igrači svih uzrasta budu u agenciji čiji je vlasnik klub čini nemogućom, utopističkom idejom.

3. Sponzori daju novac ovisno o rezultatima


I to je odlična Malešova ideja, sponzor plaća jedan iznos, a ako dođu rezultati plaća dodatno. No, ima jedan mali “feler”: koji sponzor? Hajduk trenutačno nema ni jednog većeg sponzora, dresovi su na prsima igrača čisti.

4. Otvaranje tržišta na BiH, Makedoniju...


 Na svim tim tržištima, posebno susjednima, Hajduk se već pojavio, ali slabo trguje. Usto, sve pozicije u pregovorima su već zauzete, neće biti lako probiti se, davno su prošla vremena kada je bilo dovoljno spomenuti Hajduk da igrači pošto-poto dođu.

Cijeli tekst pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista u četvrtak

Komentara 5

Avatar feudalac
feudalac
09:33 28.04.2011.

ovaj je rodjen za vodjenje djecjeg vrtica \"Tratincica\"

ZA
zarini
10:54 28.04.2011.

Mucala za Predsjednika

Avatar feudalac
feudalac
00:24 29.04.2011.

od ovog bi i Fani bila bolji predsjednik

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije