Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Loš igrač više

Hrvatskim vaterpolistima samo bod protiv Španjolaca

josip pavić
Foto: Daniel Kasap/PIXSELL
15.07.2014.
u 21:45

U ključnim trenucima vratar Pavić spašavao je Hrvatsku prikupivši 11 obrana.

Najviše zahvaljujući sjajnom Josipu Paviću na vratima (11 obrana) hrvatska vaterpolska reprezentacija nije doživjela poraz u drugom kolu Europskog prvenstva u Budimpešti. Španjolsku smo na pripremnom turniru u Grčkoj pobijedili s 8:6, no na Margitszigetu smo se na kraju čupali za bod i jedva ga iščupali - utakmica je završila neodlučeno 8:8.

A moglo je i moralo biti bolje. Posebno nakon što je Sukno otvorio utakmicu s dva krasna pogotka (kako se u prvoj utakmici ispromašivao to da će zabiti najmanje dva pogotka za kladitelje je bio zicer dana). No, nakon toga su Španjolci zaigrali maksimalno agresivni presing u kojemu se naši igrači nisu snašli. Dobivali su isključenja, nije da nisu, ali realizacija napada s igračem više nam je bila očajna, samo tri pogotka iz 14 napada, pa se pitamo što su to naši igrači vježbali u pripremnom razdoblju.

Uglavnom, Španjolci su početkom posljednje četvrtine poveli sa 7:6, nakon što je Espanol iskoristio i drugi peterac, a na kraju utakmice, pri omjeru 8:8, imali su cijeli napad za vodstvo i pobjedu. Nekako smo se obranili...

Pitanje je zbog čega je u našoj reprezentaciji u napadu knjiga spala na dva slova - na Sukna i Jokovića. Gdje su u napadačkim akcijama bili Šetka, D. Živković, Buljubašić, Bušlje, pa i Bukić i Muslim?

Dobud je zarana dobio dva isključenja, a u 26. i treće i za njega je utakmica bila završena, pa nam je i to predstavljalo problem, jer je onda kao drugi sidraš (uz Lončara) morao biti korišten Muslim.

Izabranici Ivice Tucka nisu tako uspjeli u naumu da već nakon tri kola osiguraju četvrtfinale (pobjeda protiv Francuske u četvrtak se podrazumijeva). Priliku će morati tražiti protiv Srbije i Mađarske (zašto ne bismo i njih pobijedili?) ili se do kraja natjecanja u skupini izboriti za bolju razliku pogodaka od Španjolaca. U bilo kojem slučaju, morat ćemo zaigrati puno bolje nego protiv Španjolaca.        

Rezultati 2. kola - skupina A: Grčka - Gruzija 15:6, C. Gora - Rusija 15:7, Italija - Rumunjska 9:4. Poredak: C. Gora 6, Italija 6, Grčka 3, Rumunjska 3, Gruzija 0, Rusija 0.

Skupina B:  Srbija - Njemačka 12:7, Mađarska - Francuska 12:7. Poredak: Srbija 6, Mađarska 6, Hrvatska 4, Španjolska 1, Njemačka 0, Francuska 0.

>>Hrvatska pobjedom nad Njemačkom otvorila Europsko prvenstvo

Komentara 3

BL
bluewitch
09:09 16.07.2014.

Čuj "inteligentni", ako sam rekao da me podsjeća na našeg aktualnog rukometnog izbornika onda sam se i nadao da će svatko iole bistar shvatiti usporedbu....Nažalost izgleda da sam se prevario ! Ali eto samo za tebe : Evidentno je daa stručno znanje i jednog i drugog izbornika u našim najtrofejnijim sportovima nisu na visokoj razini, čak naprotiv ponekad se čini da se i jedan i drugi tek uče nekim osnovama.... Još je žalosnije što su karizma i autoritet kod obojice na nuli, a to je stvarno tragično jer za očekivati je da će takve igrače, svjetske zvijezde neprijeporne kvaltete voditi stručnjaci s nupitnim autoritetom....Nažalost to kod nas nije slučaj !

BL
bluewitch
22:47 15.07.2014.

Mene ovaj Tucak totalno asocira na Golužu ... ne pitajte zašto, ali nema veze s izgledom, već isključivo s inteligencijom....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije