Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VRAĆA SE STARO PRAVILO

Hrvatski vaterpolisti saznali još jednu sjajnu vijest, ovo će im olakšati put do olimpijske krune

Susret Hrvatske i Italije u finalu Svjetskog prvenstva u vaterpolu
David Damnjanovic/PIXSELL
18.02.2024.
u 14:37

Međunarodna federacija vodenih sportova konačno je napravila pomak u pozitivnom smjeru

Olimpijske igre su pred vratima. Samo dan nakon što je hrvatska vaterpolska reprezentacija sa zlatom oko vrata okončala nastup na Svjetskom prvenstvu, stigla joj je vijest koja će znatno olakšati put do olimpijske krune.

Naime, World Aquatics, svjetska federacija vodenih sportova vratila je jedno staro pravilo. Za Pariz 2024. godine svaka će vaterpolska reprezentacija moći u svoj sastav prijaviti 13 igrača.

Promjena je to u odnosu na one "čudne" Igre u Tokiju otprije tri godine. Tada je svaka nacionalna vrsta brojala 12+1 člana. Ovaj jedan mogao je biti prijavljen u sastav tek u slučaju da se netko od prve dvanaestorice ozlijedi. za to je morao imati valjanu medicinsku dokumentaciju.

Sada je vraćeno staro pravilo, jer 13 igrača bila je redovna brojka sve do Tokija. Tih će 13 redovno moći konkurirati za svaku utakmicu. Ostaje za vidjeti hoće li se naknadno dopustiti pozivanje i pokoje zamjene. Na netom završenom Svjetskom prvenstvu moglo se koristiti 13 igrača plus dvije zamjene.

Komentara 1

KU
Kujttim
21:06 18.02.2024.

Naslov je, očekivano, za klikove. Naime, "novo-staro" pravilo neće olakšati put do medalje, samo će neznatno smanjiti potrošnju igrača na olimpijskom turniru. Svim reprezentacijama jednako. Put do olimpijske medalje bi im olakšalo da primjerice HVS poveća broj kvalitetnih fizioterapeuta u stožeru...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije