Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 61
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IVAN BULJUBAŠIĆ

Hrvatski vaterpolist dobio je autoimunu bolest: 'Ne umirem, ali izvukao sam najteži oblik'

Budimpešta: Slavlje hrvatskih vaterpolista nakon osvajanja Svjetskog prvenstva
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
1/5
14.03.2023.
u 18:17

O nekadašnjem kapetanu 'barakuda' kruže svakakve priče posljednjih dana, a on se javio na društvenim mrežama i poručio kako ne umire

Poznati vaterpolist i hrvatski reprezentativac iz Makarske Ivan Buljubašić na svojem je Facebook profilu otvoreno progovorio o bolesti koja se naziva alopecija, a radi se o autoimunoj bolesti zbog koje se gubi kosa. Sportaša koji je, na svjetskom prvenstvu održanom 2017.godine, Hrvatskoj donio zlato, pogodila je neugodna autoimuna bolest, no 35-godišnji vaterpolist naglasio je da situacija nije dramatična i da je nikada sretniji, prenosi Makarska Danas

Spomenuti portal je prenio Buljubaševićevu objavu na Facebooku.

- Evo da i to obavimo jer sad već čujem svakakve priče. Od toga da sam teško bolestan, da umirem, pa do toga da sam skroz poludio i zbog toga obrijao bradu i kosu. Ništa od navedenoga nije istina. Nikad u životu nisam bio sretniji, ispunjeniji i zadovoljniji nego što sam sada. Fizički se osjećam odlično, a u obitelji i braku samo cvjeta cvijeće. Ipak, da sve ne bi bilo baš tako ružičasto, netko od gore je upleo svoje prstiće i dobio sam alopeciju. Za one koji ne znaju, to je autoimuna bolest koja napada folikul dlake. Ja sam ovaj put “dobio” na lotu i izvukao najgori mogući oblik alopecije, tzv. Alopeciju Universalis - započeo je Buljubašić. 

- Kod mene se otpadanje dlake nije zaustavilo samo na bradi ili kosi već se nastavilo širiti po cijelom tijelu. Uskoro ću najvjerojatnije ostati i bez obrva i trepavica. Ovim putem vas upozoravam da se ne preplašite kad me vidite. Uzroci alopecije mogu biti razni, nedovoljno je istražena, a lijek još nije pronađen i tu još uvijek ima puno prebacivanja iz šupljeg u prazno. Alopecija nije zarazna! Možete se i dalje družiti sa mnom. Dakle, osim što izgledam bolesno, uvjeravam se da je sve odlično i da sam i dalje onaj “normalni” Buljo. Nemam nikakvih problema sa svojim trenutnim stanjem, šale su uvijek dobro došle i obećavam da Marina neće nikoga šamarati kao Will Smith Chris Rocka kad mu je ovaj spomenuo ženinu alopeciju na prošlogodišnjoj dodjeli Oscara. 

Iskreno, najviše sam se brinuo kako će Noa reagirati na cijelu ovu naglu promjenu, ali ona nam je svima još jednom dokazala da je malo čudo od djeteta i kao što se na crtežu može vidjeti, tata je i dalje tata, bez obzira na izgled. Toliko od mene. Budite mi pozdravljeni i samo pozitivno i veselo - zaključio je bivši svjetski prvak. 

Komentara 3

AA
Aartur
19:54 14.03.2023.

Iznenadna autoimuna bolest u najintenzivnijem obliku kod tako mladog i zdravog čovjeka je najvjerovatnije povezana s vaxom. Dobro je poznato da su svi sportaši bili prisiljeni birati između karijere i vaxa.

SF
sfinkter
19:26 14.03.2023.

onda kažu klor je bezopasan u vodi za piće.

Avatar salko1951
salko1951
19:09 14.03.2023.

Uništili ga bazeni.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije