Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 125
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ANALIZA VATRENIH

Hrvatski stručnjak nakon utakmice: Nije ovo bio ni Lukin dan, vidno je iscrpljen

UEFA Nations League - League A - Group 3 - Sweden v Croatia
Claudio Bresciani/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
15.11.2020.
u 08:06

- Što kazati? Jedini dobar period Hrvatske kojeg možemo izdvojiti su onih desetak minuta kad smo zabili gol. Igrali smo zaista loše, nismo napravili nikakav ambijent igre i nismo pokazali onu svoju kvalitetu na papiru. Dopustili smo Šveđanima da budu kvalitetniji, željniji i pokretniji od nas i to nije dobro. Ako nekog možemo izdvojiti, to je bio Livaković koji je skinuo nekoliko dobrih udaraca - rekao je Vulić

Nažalost, nismo uspjeli već sinoć osigurati ostanak u elitnoj skupini Lige nacija. Šveđani su u Solni bili dominantniji, moćniji, jači i 2:1 pobjedom nas natjerali da se u teškom dvoboju posljednjeg kola protiv Portugala borimo za svoje mjesto. Reprezentacija Švedske je protiv Hrvatske slavila bez svojeg ekscentričnog izbornika Janea Anderssona koji boluje od koronavirusa, ali su ovu izvedbu posvetili njemu. Naši nisu bili nabrijani kao Šveđani i zaista su zasluženo ostali bez bodova.

S tim se slaže i naš sugovornik, bivši strateg Hajduka i pomoćnik u reprezentaciji Zoran Vulić.

- Što kazati? Jedini dobar period Hrvatske kojeg možemo izdvojiti su onih desetak minuta kad smo zabili gol. Igrali smo zaista loše, nismo napravili nikakav ambijent igre i nismo pokazali onu svoju kvalitetu na papiru. Dopustili smo Šveđanima da budu kvalitetniji, željniji i pokretniji od nas i to nije dobro. Ako nekog možemo izdvojiti, to je bio Livaković koji je skinuo nekoliko dobrih udaraca.

Koliko su hrvatskoj nedostajali kartonirani Dejan Lovren te koronavirusom zaraženi Domagoj Vida i Marcelo Brozović u sinoćnjoj utakmici?

- I ova reprezentacija koja je istrčala izašla je jako kvalitetna, ali s druge strane to su nam tri glavna igrača u fazi obrane - dva stopera i zadnji vezni - i kad vam cijeli trokut nestane takav nedostatak se osjeti. U obrani smo većinom imali igrače s manje iskustva u reprezentaciji - kaže Vulić.

Kad smo ga pitali za neke malo detaljnije dojmove, prvo spomenuvši napad koji nije izgledao dobro u završnoj trećini, hrvatskom stručnjaku je palo na pamet jedno ime koje većinom vuče naš motor. No, svima se dogode loše večeri.

- Mislim da ovo nije bio ni dan Luke Modrića. On je izgledao vidno iscrpljeno na terenu. Ukratko i jednostavno, Šveđani su bili agresivniji, moćniji, homogeniji kvalitetniji. Ovo možemo prikazati kao jednu lošu večer hrvatske reprezentacije. Primamo puno golova, ali ovaj roster sada je najbolje što imamo u ovoj pošasti. Vjerujem da ipak imamo kvalitetu uzeti bod protiv Portugala.

Kako komentirate igru Dejana Kuluševskog, prema najavama Šveđanina novog Zlatana Ibrahimovića i kandidata za igrača utakmice?

- Svako malo ti Šveđani nađu nekog Ibrahimovića. On je jedan od većih talenata u zadnje vrijeme s ovih prostora i zbilja je jako dobar igrač. Ne bi bio u Juventusu da nije tako dobar. Jedan je Ibra, ali se radi o jednom lideru švedske reprezentacije. Svi Skandinavci su uvijek igrali grupni nogomet i nikad se nisu isticali pojedinci, a Kuluševski mi se čini kao prvi nakon Ibre koji bi mogao postati individualna zvijezda - zaključio je Vulić.

 

Komentara 16

NE
Nemanadimak
08:57 15.11.2020.

Uopce mi nije jasno sto za ove utakmice moramo stavljati glavne igrace? Vidi se umor i iscrpljenost a Luka je vec toliko dao za reprezentaciju pa bi moga imati i neku postedu. A toliko je mladih igraca koji bi rado uzeli hrvatski dres. Tu se mora mijenjeati nesto i Neno Bjelica se upitao cemu takav ritam? Znatno bi bolje bilo u ovakve utakmice ubaciti nove igrace is HNL-a i promovirati ih. Bezveze je Luku trositi na ovakva putavanja, sve je to jako naporno.

K3
Krešimir_3007
09:42 15.11.2020.

nije bilo loše. mogli smo dobiti 5 komada i ćao ode najbolja grupa lige nacija. kaže vida (nedavno), 'pokazat ćemo našu igru'. gledam repku dugo godina i stvarno ne znam koja je to naša igra. imamo niz odličnih igrača, nekolikoo svjetskih klasa, a fasujemo po 2-5 komada uz igru koje nemamo.

Avatar Europsko-Balkanska Ljubav
Europsko-Balkanska Ljubav
08:51 15.11.2020.

Lijepa tekma na kojoj su Šveđani mogli zabiti kantu golova.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije