Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 81
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODLUČUJE ZADNJE KOLO

Kalkulacije: Evo što Hrvatska mora napraviti da ostane u elitnoj skupini Lige nacija

Švedska - Hrvatska
Foto: Reuters
1/5
14.11.2020.
u 22:47

Ako ispadnemo iz elitne skupine Lige nacija, u idućem ciklusu više nećemo igrati protiv velikana, već protiv Austrije, Walesa, Češke, Norveške...

Hrvatska nogometna reprezentacija izgubila je od Švedske s 2:1 u skupini Lige nacija. Do kraja je ostalo jedno kolo u kojem se sastaju Hrvatska - Portugal i Francuska - Švedska. Poredak skupine je Francuska 13, Portugal 10, Hrvatska i Švedska po tri boda.

U slučaju da momčadi na kraju imaju isti broj bodova, gledat će se međusobni omjer. Na kraju se gol koji su Šveđani večeras sebi zabili pokazao kao iznimno bitan. Prvi naš susret na Maksimiru završen je našom pobjedom, s istim rezultatom kao večeras (2:1). Sa Švedskom smo izjednačeni po mnogim kriterijima, no ipak smo u prednosti jer smo zabili više golova (mi sedam, oni tri).

Stoga, izgubimo li i mi i Šveđani u zadnjem kolu, Hrvatska će biti u prednosti. Ako Šveđani remiziraju ili pobijede, tada i mi moramo osvojiti isti broj bodova kao i oni. Dakle, da ostanemo u elitnoj skupini, ne smijemo u utorak ostvariti lošiji rezultat od Šveđana.

Ako pak ispadnemo iz elitne skupine Lige nacija, u idućem ciklusu više nećemo igrati protiv velikana, već protiv Austrije, Walesa, Češke, Norveške... 

Parovi 6. kola (14. studenoga): 

Hrvatska – Portugal (20.45)
Francuska – Švedska (20.45)
 

Ključne riječi

Komentara 14

Avatar Uhljeb25
Uhljeb25
23:04 14.11.2020.

Ovaj mateo kovac nezasluzuje ni na klupi sjedit, pa taj ko da je kilav.

KA
kaptol
23:03 14.11.2020.

Jadno i bijedno najgora utakmica do sada sramota ali Dalic ima opet izgovor

DE
DeGogi
22:57 14.11.2020.

S ovakvom igrom su za nas i Austrija, Wales, Češka, Norveška velikani. O č a j n o !!! Parovi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije