Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jean Kouassi:

'Hrvatski sam dosta naučio, najteža riječ mi je čačkalica'

Jean kouassi
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
04.11.2014.
u 14:15

– Volim Milevskog, puno, puno ga volim – kaže omaleni Bjelokošćanin.

Uskoro će dvije godine da je omaleni Bjelokošćanin stigao na provjeru u Hajduk. Sjećamo se onih priprema u Međugorju kada je u blatu travnjaka u Čitluku zabio dva gola, oduševio navijače. Već tada je postao miljenik, a tadašnja struka na čelu sa sportskim direktorom Sergijem Krešićem u omalenoj kancelariji razmišljala je hoće li dići palac gore za Jeana Kouassija. Na kraju je dobio zeleno svjetlo, otišao na pripreme u Tursku. Dvadesetak mjeseci poslije Kouassi je jedna od zvijezda Hajduka, glavni igrač, prvi strijelac momčadi. U pobjedi u Zadru bio je najbolji igrač.

– Dobar dan. mogao bih malo govoriti i na hrvatskom jeziku – kazao je Kouassi, koji se u Splitu osjeća kao domaćin.

A Zadar?

– Dobro, teška je to bila utakmica, svi smo igrali dobro – govorio je na hrvatskom, a onda zastao.

– Mogu li sad malo na engleski. Sve razumijem, ali teško mi je pronaći prave riječi. Super mi je u Splitu, kada sam došao ovdje nisam govorio ni engleski, ali ljudi dosta pričaju sa mnom pa sam naučio i taj jezik. Boravak u Splitu, osim užitka u nogometu, oplemenio me za hrvatski i engleski jezik. A moj sin Ivan već zna neke riječi, igra se s drugom djecom, meni viče "ajde tata". Najviše mi problema zadaju riječi sa znakovima, jedna od najtežih riječi mi je čačkalica – rekao je Kouassi.

Ždrijeb kupa Hrvatske Hajduku je za protivnika u četvrtfinalu donio Vinogradar. To je najlakši mogući ždrijeb za bijele.

– S Vinogradarom smo igrali i prošle sezone. Moramo pobijediti, idemo ponoviti taj prolaz – kazao je Kouassi.

Tudor mu često mijenja pozicije u momčadi. A što Jean najviše voli igrati?

– Najviše volim igrati napadača, tada ne moram trčati u obranu. Ali, igram sve što mi trener kaže, nije mi teško žrtvovati se za momčad, za Hajduk – rekao je Kouassi.

Spomenuo je Milevskog.

– On sve zna, užitak je igrati s njim. Sve je lakše kad igrate s tako kvalitetnim igračem. Volim Milevskog, puno, puno ga volim – kaže Kouassi.

Jedan je od onih u izlogu, u Poljudu puno očekuju od njegove prodaje.

– Ne razmišljam o odlasku, želim što bolju sezonu s Hajdukom – kazao je Kouassi.

Naravno, nije propustio odgovor na omiljeno pitanje igračima. Ronaldo ili Messi, Real ili Barcelona?

Ronaldo je moj tip, volim Ronalda, volim Real – zaključio je Kouassi.

>>Dinamo protiv Istre, a Hajduk na Vinogradar

>>Ćiro: Hajduku nije trebalo 11 m, ionako bi nas pobijedili

Komentara 1

CA
Cafa
18:46 04.11.2014.

Jel nema neka tovarska riječ za čačkalicu?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije