Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STUTTGART Hrvatski rukometaši pobjedom nad Rusijom (32:27) superiorno prošli skupinu F

Hrvatski rukometaši s dva boda u 2. krug

ost-bala-txt.jpg
import
23.01.2007.
u 01:10

Prvi korak na Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj je ostvaren, pobijedivši Rusiju s 32:27 (16:11), naši rukometaši osvojili su prvo mjesto u skupini F i s dva boda odlaze u drugi krug u Mannheimu.

Ples po žici
Tamo ih u srijedu čekaju stari znanci Danci, koji su u posljednji tren svladavši Norvežane kroz iglenu ušicu izbjegli Kup predsjednika. Prema rasporedu utakmica je planirana za 18.15 sati, ali po starom dobrom rukometnom običaju valja očekivati promjenu satnice. Jer danska televizija želi termin u 20.15. Do sada, što su željeli, to bi uvijek i dobili. Odlučit će se u utorak.  S Rusima je uvijek bilo teško, konačni rezultat to baš i ne pokazuje, ali bilo je razdoblja igre u kojemu su naši plesali po žici.
Prije svega stoga jer  se dugo, dugo igralo bez obrana naših vratara. Červar je mijenjao - Losert, Jerković, Losert, Jerković i tek u samoj završnici dočekao i Jerkovićeve obrane. Bez vratara raspoloženog da podupre inače dobru obranu, uistinu teško ide. Na našu sreću, Jerkovića je krenulo ipak na vrijeme.  
- Razmišljao sam da uvrstim Mirka Alilovića, ali nisam poslušao svoj instinkt. Krenuo sam za onom da se momčad koja pobjeđuje ne mijenja - otkrio je Lino Červar svoje dvojbe uoči utakmice.  Sigurno je, vratari su mu odnijeli tijekom dvoboja dosta živaca.  
- Slabi su bili hrvatski vratari. Rekao sam Rastvorcevu neka samo puca u dalji kut, znao sam da će golmani čuvati svoj bliži. Tako je i bilo - pričao je svoje savjete uoči utakmice Andrej Lavrov, dugo godina vratar broj 1 u svijetu.

Sjajno počeli
Naši rukometaši su počeli sjajno, fenomenalnom 3-2-1 obranom doveli su Ruse u situaciju da ne znaju kamo bi s loptom, dvaput su bez nje ostali zbog pasivnog napada. Išlo je i u napadu, pa samo jedna obrana vratara u prvih 30 minuta nije napravila nikakvu rezultatsku štetu.  
Ali nije se obrana mogla tako šarafiti dovijeka, složili su i Rusi svoje redove, pa je i prednost okopnila i svaka lopta mogla je donijeti tugu. Ipak naši su bili bolji, imali su mnogo više raspoloženih, što je presudilo. Ali bez raspoloženih vratara, teško će to ići.
Mirza Džomba bio je najbolji strijelac s 8 pogodaka. Prvi na utakmici postigao je nakon što mu je Balić loptu bacio preko cijelog igrališta.
Bio je to Mirzin 700. pogodak u dresu reprezentacije, uz rekordera Patrika Ćavara (726 pogotka) jedini je u "klubu 700". Ne bi čudilo da nakon SP-a Džomba bude na čelu popisa.
Dvoboj s Rusijom donio je i mali nezabilježeni jubilej, Denis Špoljarić odigrao je stoti put za Hrvatsku. (zv)


HRVATSKA - RUSIJA 32:27

Pred 6.000 gledatelja u Porsche Areni u Stuttgartu sudili su Bord i Buy iz Francuske.

HRVATSKA: Losert, Jerković; Kaleb, Sulić, Balić 6, Lacković 3, Zrnić, Vori 5, Džomba 8 (4), Vuković 2, Špoljarić, Metličić 7, Vukić 1, Valčić
RUSIJA: Kostigov, Titov; Filipov, Krivošlikov, Jevdokimov 1, Kajnarov, Rastvorcev 5, Kamanjin, Čipurin 1, Kokšarov 4 (3), Kovaljev 5, Igropulo 5, Ivanov 6, Mjagkov

SEDMERCI: Hrvatska 4 (4), Rusija 4 (3)
ISKLJUČENJA: Hrvatska 4 minute, Rusija 10 minuta


Tko ide dalje

Skupinu M1 će činiti iz skupine A Slovenija (2 boda) Tunis (0), iz skupine B Island (2), Francuska (0) te iz skupne C Poljska (2), Njemačka (0).

Skupinu M2 činit će iz skupine D Španjolska (2 boda), Češka (0), iz skupine E Mađarska (2), Danska (0) te iz skupine F Hrvatska (2) i Rusija (0)

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije