Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IPAK JE NA KLUPI

Hrvatskog izbornika zadesila obiteljska tragedija, a tek se oporavio od korone

Nenad Šoštarić
Igor Kralj/Pixsell
15.05.2021.
u 08:00

Nažalost, trenera Lokomotive ovih dana zadesila je nova obiteljska tragedija i njegov put u Poreč bio je vrlo upitan. No odlučio je sjesti na klupu i pokušati osvojiti trofej s obzirom na to da je domaće prvenstvo još ranije riješeno u korist Podravka Vegete.

Poreč će ovog vikenda biti domaćin završnice Hrvatskog kupa za rukometašice. U današnjim susretima polufinala igrat će Podravka-Vegeta – Zrinski te Lokomotiva – Bjelovar. Po svemu sudeći u nedjelju ćemo u finalu gledati dva naša najbolja sastava, Lokomotivu i Podravku. Od 28 mogućih trofeja Podravka Vegeta osvojila je 23, a Lokomotiva pet. Ova dva sastava igrala su međusobno u finalu 14 puta, a uspješnije su bile Koprivničanke koje su slavile 11 puta.

Šteta što nema navijača...

Još devet klubova bilo je u finalu hrvatskog rukometnog Kupa. To su TVIN Virovitica (triput), Trešnjevka, Sesvete i Zamet po dvaput te Đurđevac, Osijek, Trogir, Koka i Modea Tuing po jednom. Zrinski i Bjelovar imaju priliku povećati taj broj ako netko uspije iznenaditi Podravku ili Lokomotivu.

– Slijedi nam završnica Kupa, prva utakmica protiv Zrinskog iz Čakovca, ekipe koju dobro poznajemo, ove polusezone igraju jako dobro, imaju par iskusnih igračica i odličnog trenera. Žao mi je što će se završnica igrati bez navijača, ponovno će biti tribine bez publike, a zbog njih se rukomet i igra. Idemo maksimalno motivirani u Poreč, sa željom da se u Koprivnicu vratimo s trofejom – istaknuo je trener Koprivničanki Pranjić.

Podravka Vegeta je do polufinala pobijedila Osijek 33:25 (osmina finala) te Zamet u četvrtfinalu (37:29). Oba susreta igrana su u gostima. Zrinski je pak, imao dosta sreće sa ždrijebom do polufinala jer je u prvom nastupu igrao protiv ŽARK Splita i pobijedio 34:24, a u četvrtzavršnici su im suparnik bile rukometašice 1234 Virovitice koju su također lako dobili 39:27.

– Atmosfera je jako dobra, naporno treniramo, pripremamo se za sve ono što nas očekuje do kraja sezone, tako i za završnicu Kupa ovog vikenda. Spremne smo i želimo opravdati ulogu favorita – rekla je Dejana Milosavljević, igračica Podravke.

Lokosice imale teži put

Lokomotiva se također prošetala do polufinala premda su objektivno imali teške suparnice. U osmini finala dobile su Umag u gostima (25:33), a onda u četvrtfinalu Sesvete 23:34. Bjelovar je do svog prvog polufinala u povijesti pobijedio Petason Vranjic (33:27) i Koku kao domaćin (34:25).

Nakon što je zbog koronavirusa izbivao mjesec dana, na klupu lokosica vratio se trener Nenad Šoštarić. Vodio je sastav na uzvratnoj utakmici finala EHF Europskog kupa protiv Malage (31:28) u kojem je Zagrepčankama nedostajao tek pogodak za produžetke. Nažalost, trenera Lokomotive ovih dana zadesila je nova obiteljska tragedija i njegov put u Poreč bio je vrlo upitan. No odlučio je sjesti na klupu i pokušati osvojiti trofej s obzirom na to da je domaće prvenstvo još ranije riješeno u korist Podravka Vegete.

Poreč je drugi put domaćin završnice hrvatskog rukometnog Kupa. Kao rekorderi, po pet puta domaćini su bili Zagreb, Virovitica i Umag.

>> Pogledajte veliki razgovor s legendarnim Robertom Prosinečkim

Ključne riječi

Komentara 2

PE
Pears
10:06 15.05.2021.

Od korone?Ma nee

GE
gec51
14:57 15.05.2021.

o kakvoj je tragediji rijec?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije