Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Povratak u Europu

Hrvatski igrač napušta NBA ligu i potpisat će za Valenciju

Damjan Rudež
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
26.10.2017.
u 09:14

Ljudi iz Valencije zvali su i čelnike Cedevite da bi se raspitali o tome kakav je Damjan Rudež karakter i čuli su o njemu sve najbolje.

Nije dugo trebalo da hrvatski košarkaš Damjan Rudež (31, 208 cm) pronađe novi klub nakon što mu NBA sastav Orlando Magic nije obnovio ugovor. Kako pišu specijalizirani košarkaški portali Eurohoops i Sportando, krilni hrvatski igrač potpisat će do kraja sezona za španjolskog euroligaša Valenciju.

Nakon odlaska iz Hrvatske, Rudež je proveo dvije godine u španjolskom prvoligašu Zaragozi, a onda je odigrao tri sezone na NBA parketima i to za Indiana Pacerse, Minnesota Timbervolwese te za Orlando Magic u čijem je sastavu prošao pripreme, ali je na koncu ipak ostao bez novog NBA ugovora.

No, čim se Rudež zaputio u Europu, za njega su se počeli zanimati viđeniji europski klubovi. Kako je viđen da trenira s košarkašima Cibone netko je pronio glas da bi za vukove mogao igrati na otvoreni ugovor no to je bila neistina.

No, zato je istina da će Damjan vjerojatno već danas potpisati za jako dobru španjolsku momčad koja je u srijedu navečer u gostima razbila Baskoniju (80:63) i tako "smijenila" domaćeg trenera Prigionija.

Rudež je iskusan igrač i jako dobar šuter koji je za sastav Valencije biti dodatna vrijednost.

Komentara 1

Avatar links
links
10:47 26.10.2017.

a sretno.. iako je momak razina eurocup,ABA.. igrača max!! ali ajde vidjeti ćemo, karakter je super ali igrački... siromašan do bola

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije