Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZ MINUTE U MINUTU

Hrvatska - Ukrajina iz minute u minutu

06.06.2009.
u 19:54

Hrvatska u Maksimiru igrala ključnu utakmicu u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Južnoj Africi. U Zagreb nam je u šestom susreta kvalifikacija došla Ukrajina i uspjela uzeti bod. Završilo je bez pobjednika 2:2.

Slaven Bilić u posljednji tren odlučio je dati prednost Ivanu Rakitiću u odnosu na Ognjena Vukojevića.

Tijek susreta:

Hrvatska : Ukrajina 2:2

2' GOOOOOOOOOOL 1:0 PETRIĆ Bolje otvaranje Slaven Bilić nije mogao zamisliti. Darijo Srna izveo je odlično slododan udarac sa 30 metara, Pjatov je tek kratko odbio. Najbliže njemu bio je Mladen Petrić i neometano pogodio za vodstvo Hrvatske.

5' Ukrajinci su prisiljeni da se moraju otvoriti, što je velika prilika za Hrvatsku kontru i polukontru. Jednu takvu prekinuo je pomoćni sudac označivši zaleđe Ivice Olića.

9' Polukontre Hrvatske potegnuo je Darijo Srna. Došao je na 30-ak metara od klupskog kolege Pjatova i uputio udarac koji nije bio previše opasan za vrata Ukrajinaca.

12' Nova prilika za Vatrene tri minute kasnije, ali ubačaj Luke Modrića bio je previsok za Mladena Petrića.

13' GOOOOOOOOOOL 1:1 ŠEVČENKO Vrlo brzo odgovorili su Ukrajinci. Lopta je došla na lijevu stranu napada, uslijedila je oštra lopta u sredinu, gdje je sam ostao Ševčenko i pogodio za izjednačenje.

17' Pogodak kao da je presjekao naše, Ukrajinci dominiraju terenom, ali naša obrana ipak odklanja sve opasnosti.

21' Ukrajinci su jako opasni iz kontri. Još jednu takvu izveli su u 21. minuti, ali na sreću najbliži lopti nakon ubacivanja Rotana bio je Runje.

22' Strijelac izjednačujučeg pogotka Ševčenko morao je zbog ozljede napustiti igru, a ušao je Seleznov.

27' Hrvatska ima velikih problema s iznošenjem lopte. Ukrajinci nam lopte uzimaju već na centru te nikako se razvije igra na koju smo navikli od vatrenih.

33' Dugu loptu uputio je Srna za Olića. Naš napadač nije najbolje primio loptu, ali uspio je izboriti udarac iz kuta. Nakon ubačaja sa strane ponovno je priprijetio Olić, ali njegov udarac bio je tek zagrijavanje za Pjatova.

35' Što je bliže kraj prvog dijela, bolja je i igra Hrvatske. Ovog puta Pjatovu je prijetio Luka Modrić, ali njegov udarac sa 30-ak metara uspio je uz manje poteškoće zaustaviti ukrajinski vratar mreže.

38' Slaven Bilić poslao je Ognjena Vukojevića na intezivnije zagrijavanje.

43' Luka Modrić ponovno je zaprijetio Pjatovu. Ovog puta oslobodio se na 25 metara i uputio oštar udarac, ali vratar Ukrajinaca je dobro postavljen i zaustavlja Lukin udarac.

Kraj prvog poluvremena Nakon minute sudačke nadoknade Hauge je označio kraj prvog dijela nakon kojeg Slaven Bilić i njegov stručni stožer nikako ne mogu biti zadovoljni razvojem događaja na terenu.

46' Slaven Bilić se na poluvremenu odlučio za dvije zamjene. Izašli su Ivan Rakitić i Ivan Jurić, a u igri su Jerko Leko i Ognjen Vukojević.

51' Hrvatska je zaigrala malo bolje u nastavku i uglavnom se igra na polovici Ukrajinaca, ali ozbiljnije prijetnje za Pjatova nema.

54' GOOOOOOOOOOL GAY 1:2 I onda gol na drugoj strani, Ukrajina je povela na Maksimiru. Prekid je bio koban za našu obranu. Nakon ubačaja s lijeve strane najbolje je reagirao Gay i glavom matirao nemoćnog Runju.

57' Na izborniku je sada da sve karte baci u napad, te je na intenzivnije zagrijavanje poslao Marija Mandžukića

59' U izglednoj prilici našao se Srna, ali njegov udarac iskosa s desne strane uspio je Pjatov odbiti u korner.

61' Velika prilika za Petrića. Uspio se izboriti za poziciju, ali njegov udarac s crte čisti Kučer.

65' Stisnuli su vatreni Ukrajince u njihov kazneni prostor, ali i dalje smo osuđeni na udarce iz daljine. Jedan takav Ognjena Vukojevića otišao je daleko od vratiju.

68' GOOOOOOOOOOL 2:2 MODRIĆ Uspjela je Hrvatska izjednačiti na Maksimiru, a najzaslužniji je Luka Modrić. Odigrao je pas naš veznjak na rub šesnaesterca, dobio povratnu loptu i ušao u 16 metara. Ukrajinski branić uspio je izblokirati loptu, ali ona se odbila u gol.

72' Darijo Srna probio se u 16 metara Ukrajinaca gdje ga ruši ukrajinski branič, ali umjesto očitog jedanaesterca za Hrvatsku Hauge je dao žuti karton Srni.

74' Nakon pogotka Hrvatska se razigrala. U novoj prilici bio je Mladen Petrić, ali njegov udarac otišao je tik uz vratnicu.

77' Nova velika prilika za Hrvatsku, ali ovog puta Sevčuk je uspio u posljednji tren izbaciti u korner ispred Petrića.

85' Modrić je u 85. minuti mogao donijeti tri boda, ali nakon prodora, uspio je prevariti Pjatova, a loptu je zaustavila vratnica. Opasnost je škaricama otklonio Timoščuk.

90' Hauge je odlučio da će se igrati četiri minute sudačke nadoknade.

90'+3 Još jednu vratnicu pogodili su hrvatski reprezentativci. S ruba šesnaesterca opalio je Petrić, ali vratnica je zaustavila njegov udarac.

Kraj utakmice Hrvatska je osvojila samo bod u šestom susretu u skupini 6 kvalifikacija za SP.

Hrvatska: Runje - Ćorluka, R. Kovač, Šimunić, Pranjić - Srna, Jurić, Modrić, Rakitić - Petrić, Olić

Ukrajina: Pjatov - Mandzuk, Kučer, Čigrinski, Ševčuk - Gaj, Timoščuk, Rotan, Milevskij, Nazarenko - Ševčenko Sudac: Terje Hauge (Nor)

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije