Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 80
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Svečanost u Krakovu

Hrvatska prva zemlja koja je ikad imala svoju kuću na Europskim igrama

21.06.2023.
u 14:53

U Krakovu i Malopolskoj regiji održava se najveće natjecanje u Europi nakon Olimpijskih igara u Londonu 2012., istaknuo je predsjednik Europskih olimpijskih odbora Grk Spiros Kapralos

U krakovskom hotelu Radison Blue otvorena je Hrvatska kuća, prva kuća nekog nacionalnog olimpijskog odbora u povijesti Europskih igara kojima je upravo započelo treće izdanje. Malu svečanost, na svoj šarmantan način, vodio je Frano Ridjan, a domaćin Zlatko Mateša, predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora, ovim je riječima pozdravio goste:

- Zadovoljstvo je ugostiti vas u Hrvatskoj kući jer ono što, osim rezultata, ostaje nakon svakih Igara su prijateljstva. Finalni rezultat multisportskih igara su sportski rezultati ali i prijateljstva.

A gosti HOO-a danas su bili predstavnici nacionalnih odbora zemalja bivše SFRJ ali i svi članovi Izvršnog odbora Europskih olimpijskih odbora čiji je predsjednik Spiros Kapralos dobio tu čast da Kuću i otvori:

- Velika je čast biti ovdje u Hrvatskoj kući jer ovo je prvi put da na Europskim igrama imamo kuću nekog nacionalnog olimpijskog odbora. A prva osoba koja je uopće razmišljala o Europskim igrama i koja je tu ideju neprestano gurala bio je predsjednik vašeg nacionalnog olimpijskog odbora Mateša kojeg zovemo ocem Europskih igara pa nam preostaje još da pronađemo i majku - našalio se Kapralos i dodao:

- Od Olimpijskih igara održanih u Londonu 2012. godine ovo je najveći sportski događaj u Europi jer u Krakowu i pokrajini Malopolska imat ćemo 7000 sportaša, 18 olimpijskih sportova od kojih će deset imati izravne kvalifikacije za Olimpijske igre. Mi želimo mirnu i ujedinjenu Europu a tome kroz sport možemo pridonijeti.

Kapralos se vrlo srdačno pozdravio s Josipom Pavićem, državnim tajnikom u Ministarstvu turizma i sporta, kojeg kao Grk dobro pamti iz vremena kada je Pavić kao najbolji svjetski golman branio vrata vaterpolista Olympiacosa.

Na ovu svečanost iz Bielsko Biale stigao je hrvatski karataški trojac (Anđelo Kvesić, Enes Garibović, Lucija Lesjak), zajedno s trenerima Danijelom Vučićem i Esadom Garibovićem, boksačice Nikolina Ćaćić i Dea Bolanča, a nazočio je i naš najbolji streličar Lovro Černi. I svi oni, osim Černija, stigli su iz udaljenih gradova što će ovo natjecanje hrvatskim medijima učiniti problematičnim jer zbog tih udaljenosti, a neka su borilišta udaljena i preko 100 kilometara, neće moći uživo pratiti više od jednog natjecanja dnevno jer raspršenost sportskih prizorišta je poprilična.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije