Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VATERPOLSKA LEGENDA

'Tucak je napravio jedan mudar potez u finalu, a ova dva igrača posebno su me iznenadila'

Zagreb: Bivši vaterpolist Tomislav Paškvalin
Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
18.02.2024.
u 10:50

Trofejni hrvatski vaterpolist Tomislav Paškvalin s našim Draženom Brajdićem prokomentirao je naše novo svjetsko zlato

Hrvatska vaterpolska reprezentacija je prvak svijeta. Nakon pobjede nad Talijanima u finalu Mundijala u katarskoj Dohi, završena je pustolovina duga mjesec i pol dana. Od početka siječnja i Europskog prvenstva u Zagrebu i Dubrovniku do danas osvojili smo dvije medalje.

U Zagrebu smo u trileru poraženi od Španjolske, no ovoga je puta u Dohi triler otišao na hrvatsku stranu. Treći je puta, nakon Melbournea 2007. i Budimpešte 2017. godine Hrvatska postala najbolja vaterpolska reprezentacija na svijetu.

U tom povodu u našem studiju od 11 sati ugostit ćemo Tomislava Paškvalina. Danas istaknuti sportski djelatnik nekoć je bio veliki igrač. S reprezntacijom bivše države uzeo je dva olimpijska zlata i jednu titulu svjetskog prvaka. Dugi niz godina igrao je u zagrebačkoj Mladosti, ali i u talijanskim klubovima - Pro Reccu i Bresciji te u francuskoj Nici.

U jednom dijelu karijere igrao je i s hrvatskim izbornikom Ivicom Tuckom. Paškvalin će govoriti o velikom uspjehu hrvatskog vaterpola u 2024. godini.

- Tucak je napravio mudru odluku kad je mijenjao vratara na petercima. Ti peterci više nisu lutrija, danas se to vježba i trenira jednako kao i sama igra. Vidio sam u Zagrebu da smo dobri, protiv Španjolaca nismo pali, ali imali smo onaj povijesni gol Granadosa. Preživjeli smo to, otišlo je na njihovu stranu. Ali, osjetio sam da su to doživjeli s jednim šokom. Regenerirali smo se, bio sam skeptičan, ali izgradili smo pozitivan rezultat u Dohi - rekao je Paškvalin.

- Navikli smo hrvatsku javnost da se stavljaju imperativi na ovu momčad. Medalja je medalja, srebro u Zagrebu bilo je velika stvar. Je, mi smo bili optimistični i željeli zlato, ali medalja je medalja. U Dohu smo došli rasterećeni, dogodilo se da smo u ranoj fazi izborili Olimpijske igre. Nakon toga krenuli smo po zlato. Srbija, dobra utakmica, neizvjesna, sa izuzetnom ulogom Bijača koji je obranio dva peterca. Tu se već gradila priča, tu je postojala mogućnost da možemo ići do kraja i napraviti nešto veliko.

- Apsurdno je po meni da se u olimpijskoj godini igraju i europsko i svjetsko prvenstvo. To se nikad nije dogodilo. U Zagrebu je dosta reprezentacija bilo na nekakvoj probi, prije svega Mađari koji su imali vizu za OI. U Zagrebu se već osjetilo da su svima u fokusu Igre. Mi još u Zagrebu nismo izborili Pariz, krenuli smo put Dohe u jakom sastavu. Sve je ispalo u redu - dodaje Paškvalin.

- Mi smo u Dohi u finalu imali "match-winnere" koji to inače nisu, kao što je Bošković bio u Melbourneu ili Sukno u Budimpešti. Ali, iskočili su Harkov i Marinić Kragić. Oni još trebaju takvih utakmica i momenata u karijeri, ali pokazuju dobar put, da stvarno postoje i takvi igrači.

Komentara 2

Avatar southman
southman
12:38 18.02.2024.

Nikad vise match einnera kao sto je bio Sukno. On je bio.monstrum.u vodi. I u obrani a pogotovo u napadu.

GO
Gof33
11:52 18.02.2024.

Izjavio svojedobno Joško Jeličić: Često se dešava da se rijetko viđa, ovako izjednačeno finale. U ovoj šahovskoj borbi meštar Tucak bio sretniji i spretniji. Kapa do poda za uspjeh u jednom od najbrutalnijih sportova.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije