Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STRANI MEDIJI:

Hrvatska je ovo napravila prvi put u povijesti i iznenadila najveće optimiste!

Hrvatska Island
Foto: Reuters/Pixsell
1/7
27.06.2018.
u 09:58

"Hrvatska je prvi put u svojoj povijesti ostvarila tri pobjede u grupnoj fazi i prvi put u svojoj povijesti pobijedila u tri uzastopna meča na Svjetskom prvenstvu", piše B92.

Hrvatska nogometna reprezentacija pobjedom protiv Islanda (2:1) produžila je niz bez poraza u službenim utakmicama pod vodstvom Zlatka Dalića. S ogledom u Rostovu na Donu, vatreni su pod Dalićevim vodstvom ubilježili pet pobjeda i remi uz razliku pogodaka 13:2.

"Hrvatska je stigla podmlađena pod Zlatkom Dalićem koji je preuzeo odgovornost za utakmicu prije kraja kvalifikacija za SP. Njegova je momčad izgubila u kvalifikacijama od Islanda, ali pod Dalićem nije poražena ni u jednoj natjecateljskoj utakmici. Ova pobjeda možda ukazuje na samopouzdanje u momčadi. Samo su Ivan Perišić i Luka Modrić ostali u momčadi nakon pobjede nad Argentinom, ali igrači kao što je veznjak Fiorentine Milan Badelj pokazali su svoj talent", piše BBC koji je za igrača utakmice proglasio Matea Kovačića.

Hrvatska Island
1/6

Srbijanski B92 ovako je opisao hrvatski uspjeh:

"Iako plasman u osminu finala nije bio neočekivan, iako tek drugi put u povijesti, način na koji su to izborili vatreni iznenadio je i najveće optimiste. Tim Zlatka Dalića impresionirao je u Grupi D sa sve tri pobjede uz gol-razliku 7:1 u nimalo lakoj konkurenciji s Argentinom, Islandom i Nigerijom. Hrvatska je prvi put u svojoj povijesti ostvarila tri pobjede u grupnoj fazi i prvi put u svojoj povijesti pobijedila u tri uzastopna meča na Svjetskom prvenstvu."

Hrvatska B-momčad izbacila je Island, navodi njemački Bild, Hrvatska je kompletirala savršeni učinak, piše američki New York Times, dok španjolski El Pais izvještava:

"Dalićeva momčad, koja je promijenila devet od jedanaest igrača iz početne postave, odradila je utakmicu protiv protivnika koji nije zaslužio izgubiti."

>> Domagoj Vida plesao na Prljavce

Komentara 54

DU
Deleted user
10:18 27.06.2018.

Sve to stoji. Hrvatska ima 4,2 Mil stanovnika, Buenos Aires 3 i nesto, a cijela Argentia 43 Mil ! Nema tu Italije, Nizozemske, europskih prvaka Grka i jos par dobrih momcadi Europe i Svijeta. Prolazak u 1/8 finala ovog svjetskog natjecanja je i odlicna reklama za svaku zemlju, a za nas ,za jendu malu zemlju veliki uspijeh! Ogroman .Svaki daljni korak je podvig. U slucaju 1/4 finala to bi bilo fenomenalno. Osobno ocekujem najmanje taj prolazak do 1/4 finala. Mislim da po kvaliteti i pokazanom dosad imamo momcad za taj fenomenalni rezultat. A dalje? Ha sve je moguce, ovisi. Ako naletimo na Ruse, imati cemo po meni dobru mogucnost jel ih kvalitetom pojedinaca nadmasujemo, no tribine nece biti uz nas. Ako naletimo na Spanjolsku, koja doduse dosad ne igra fenomenalno ali nam tradicionalno zadaje muke na ovakvim turnirima, imati cemo bar tribine uz nas. Treba ostati realan ali i optimist i shvatiti da i dosad prikazano je odlicno. A sve dalje bilo bi fenomenalno.

PO
pozornik66
10:19 27.06.2018.

Kaže B92 !?!? Vi to niste skužili dok B92 nije vam to objasnio. Jadnog li glasila majko mila

Avatar gordi
gordi
11:43 27.06.2018.

haha najbolje što su jugokomunisti i UDBAši na vlasti pokušali sve da destabiliziraju repku a pogotovo Lovrena i Luku ali na njihovu žalost napravili su kontraefekt...patite crveni za nas Hrvate to je neprocjenljivo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije